Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Ένταξη του Δήμου Ερυμάνθου στα σχολικά γεύματα»

Ημερομηνία:

     Στη Βουλή μετέφερε η τ. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, την ανάγκη ένταξης του Δήμου Ερυμάνθου στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικογένειες που επιλέγουν να ζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε ορεινές περιοχές.

Με ερώτησή της προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η κ. Αλεξοπούλου επισημαίνει ότι το αυξημένο κόστος διαβίωσης στις απομακρυσμένες περιοχές, σε συνδυασμό με τις πιο περιορισμένες υποστηρικτικές δομές, δημιουργούν πρόσθετες προκλήσεις για τις οικογένειες του Δήμου Ερυμάνθου. Στο πλαίσιο αυτό, τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης, που όχι μόνο μειώνει το οικογενειακό κόστος, αλλά και διασφαλίζει τις βασικές διατροφικές ανάγκες των μαθητών.

Η κα Αλεξοπούλου τονίζει, επίσης, ότι η περαιτέρω στήριξη των οικογενειών στην ελληνική περιφέρεια και ιδίως στις ορεινές περιοχές, είναι καθοριστικής σημασίας για την αναστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Για τον λόγο αυτό, ζητά να ενημερωθεί αν υπάρχει σχεδιασμός για την ένταξη του Δήμου Ερυμάνθου στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων και αν προγραμματίζονται νέα στοχευμένα μέτρα για την υποστήριξη των οικογενειών που επιλέγουν να μένουν στον τόπο τους.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Όταν ο Mr. «Χωριάτικο» έτρεχε με 216χλμ. στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Η νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας «Χωριάτικο», Άγγελου...

Ο Δήμος ανανεώνει την εικόνα των Παλαιών Σφαγείων: Πατρινό Καρναβάλι: 21.700 ευρώ για νέα βίντεο

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού...

Δυτική Ελλάδα: Ανετράπη ΙΧ και έπεσε στο πρανές

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι...