Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού για τις Πόρτες Αχαϊας και τις ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο

    Ημερομηνία:

    Η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο στις Πόρτες Αχαΐας από την πυρκαγιά της 3η Ιουλίου.

    Η κα Αλεξοπούλου από την πρώτη στιγμή της πύρινης λαίλαπας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πόρτες κ. Παναγιώτη Δριμάλα δηλώνοντας την συμπαράστασή της στους κατοίκους του χωριού.

    Η Αχαιή Βουλευτής ζητά με Ερώτησή της, να ενημερωθεί για τις κινήσεις και το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση των καταστροφών στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου καθώς και στις υποδομές του. Ο χώρος σήμερα δεν είναι προσβάσιμος για το κοινό μετά την πυρκαγιά.

    Ο αρχαιολογικός χώρος αυτός πρόκειται για ένα προϊστορικό μνημείο, που χρονολογείται την Πρώιμη Μυκηναϊκή μέχρι την Ύστερη Μυκηναϊκή Εποχή και περιλαμβάνει τύμβους, θολωτούς, κιβωτιόσχημους και κτιστούς θαλαμοειδείς τάφους.

    Η Βουλευτής Αχαΐας δήλωσε ότι είναι πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων που αποτελούν προστιθέμενη τουριστική αξία της κάθε περιοχής. Η Αχαΐα έχει την τύχη να έχει αρκετούς τέτοιους χώρους και γι’ αυτό οφείλουμε πολιτεία και τοπικοί φορείς σε συνεργασία να επιδιώκουμε την αναβάθμισή τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...