Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού για τις Πόρτες Αχαϊας και τις ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο

    Ημερομηνία:

    Η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο στις Πόρτες Αχαΐας από την πυρκαγιά της 3η Ιουλίου.

    Η κα Αλεξοπούλου από την πρώτη στιγμή της πύρινης λαίλαπας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πόρτες κ. Παναγιώτη Δριμάλα δηλώνοντας την συμπαράστασή της στους κατοίκους του χωριού.

    Η Αχαιή Βουλευτής ζητά με Ερώτησή της, να ενημερωθεί για τις κινήσεις και το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση των καταστροφών στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου καθώς και στις υποδομές του. Ο χώρος σήμερα δεν είναι προσβάσιμος για το κοινό μετά την πυρκαγιά.

    Ο αρχαιολογικός χώρος αυτός πρόκειται για ένα προϊστορικό μνημείο, που χρονολογείται την Πρώιμη Μυκηναϊκή μέχρι την Ύστερη Μυκηναϊκή Εποχή και περιλαμβάνει τύμβους, θολωτούς, κιβωτιόσχημους και κτιστούς θαλαμοειδείς τάφους.

    Η Βουλευτής Αχαΐας δήλωσε ότι είναι πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων που αποτελούν προστιθέμενη τουριστική αξία της κάθε περιοχής. Η Αχαΐα έχει την τύχη να έχει αρκετούς τέτοιους χώρους και γι’ αυτό οφείλουμε πολιτεία και τοπικοί φορείς σε συνεργασία να επιδιώκουμε την αναβάθμισή τους.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εφορία: Το 0,25% των οφειλετών κρατά στα χέρια του το 76% του χρέους

    Μια τεράστια ανισορροπία στο ποιοι χρωστούν και ποιοι τελικά...

    Αυτή είναι η Πατρινή γιατρός που εντάχθηκε στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

    Η Καρολίνα Ακινόσογλου την οποία γνωρίσαμε ως λοιμωξιολογο την...

    Κυβέρνηση: Κωδικός συσπείρωση με «όπλο» τη νεολαία και «βατήρα» την επέτειο

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του στο εθνικό τερέν, εκμεταλλεύεται...

    Πάτρα: Ανείπωτη η απώλειά της

    Η ζεστασιά της ψυχής της, που ακτινοβολούσε στα µάτια...