Χριστίνα Αλεξοπούλου: “Η Αχαΐα με αξιώσεις στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη”

    Ημερομηνία:

    Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Βαγενά, πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

    Ο κ. Βαγενάς ξενάγησε την Βουλευτή στους χώρους και τα εργαστήρια του Τμήματος, την ενημέρωσε για το πρόγραμμα σπουδών και τις δράσεις του τμήματος και της ανέλυσε το όραμα και τις στοχεύσεις για το μέλλον. Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών καινοτομεί στην έρευνα, σε πεδία αιχμής όπως τα έξυπνα υλικά, η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία, με σύγχρονες εφαρμογές στην Ιατρική, την Ψηφιακή Τεχνολογία, την προστασία του Περιβάλλοντος και πολλούς άλλους τομείς.

    Με σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με διεθνείς πιστοποιήσεις και σύνδεση με την Αγορά και την Παραγωγή, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα σωστής οργάνωσης και διοίκησης.

    Η κα Αλεξοπούλου ανέφερε στον Πρόεδρο, πως αποτελεί κεντρική στόχευση του Υπουργείου Παιδείας, η εξωστρέφεια των σχολών και των πανεπιστημίων μας καθώς και η διεθνοποίηση της Ελληνικής παιδείας, μέσω της διεθνούς συνεργασίας αλλά και της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

    Η Βουλευτής διαβεβαίωσε τον κ. Βαγενά πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του τμήματος προς αυτή την κατεύθυνση και πως η Κυβέρνηση στηρίζει με κάθε τρόπο το αυτοδιοίκητο τον Ανώτατων Ιδρυμάτων, με απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ανθρωπίνου δυναμικού τους.

    Είναι καιρός η Ελληνική Παιδεία να βρει την θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη, τόνισε η Βουλευτής. Αλεξοπούλου Βαγενάς 1 scaled

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κ. Αχαΐα: Διασκέδαζε στο σπίτι του και μαζί του ξενύχτησε όλη η γειτονιά

    Συνελήφθη, μετά από καταγγελίες πολιτών, προχθές το απόγευμα, στην...

    ΠΑΤΡΑ: Καταγγελίες με ένα κλικ για τα τραπεζάκια που «καταπίνουν» τους δημόσιους χώρους

    Μετά τις ξαπλώστρες που απλώνονται αυθαίρετα στις παραλίες, ήρθε η...

    Μεταναστευτικό: Ενώπιον σκληρών αποφάσεων η κυβέρνηση μετά τον εκβιασμό Χαφτάρ – Τι εξετάζεται

    Ο χθεσινός «τσαμπουκάς» του Χαλίφα Χάφταρ στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης που...

    Ανάσα για τους ενοικιαστές: Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ ακόμη και χωρίς τον κωδικό 081

    Νομοτεχνικές βελτιώσεις που απλοποιούν τη διαδικασία επιστροφής ενοικίου έως 800 ευρώ...