Χρήστος Μπούρας στη Σύνοδο Πρυτάνεων: Το δημογραφικό βάζει σε κινδυνο τα ελληνικά πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

Το δημογραφικό πρόβλημα ανέδειξε ως κορυφαία πρόκληση για τη βιωσιμότητα των ελληνικών πανεπιστημίων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, κατά τη διάρκεια της 110ης Συνόδου Πρυτάνεων που πραγματοποιείται στον Βόλο υπό την προεδρία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όπως τόνισε, χωρίς άμεσα μέτρα, τα ελληνικά ΑΕΙ κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε ερήμωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να συζητήσουμε είναι το δημογραφικό, γιατί τα ελληνικά πανεπιστήμια θα απειληθούν σύντομα από το φαινόμενο της ερημοποίησης», προειδοποιώντας ότι στο άμεσο μέλλον οι διαθέσιμες θέσεις ενδέχεται να είναι περισσότερες από τους υποψήφιους φοιτητές. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε κλείσιμο δημοσίων πανεπιστημίων.

Παράλληλα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών τόνισε ότι το ίδρυμα έχει ήδη εκπονήσει έναν συνεκτικό οδικό χάρτη με στόχο την προσέλκυση ξένων φοιτητών. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού προϋποθέτει την ύπαρξη των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, ζητήματα βίζας και γενικότερα ένα ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το όριο ηλικίας για τους ανήλικους στα social media

Αναλυτική παρουσίαση των νέων ρυθμίσεων για τη θέσπιση ορίων...

Μαύρο, καφέ ή λευκό ρύζι; Μαγειρικές διαφορές και διατροφική αξία

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%ad-%ce%ae-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%81%cf%8d%ce%b6%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1/

Η Κιμ Καρντάσιαν με διάφανο ροζ φόρεμα στο πλευρό του Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix Σιγκαπούρης

Στο πλευρό του Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε η Κιμ Καρντάσιαν...

Υψώνεται το τεράστιο 7ώροφο πάρκινγκ των 3.365 θέσεων

Ένα τεράστιο πολυώροφο κτίριο αρχίζει να κυριαρχεί στο τοπίο...