flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Παραιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε συνέχειες αναμένεται να παιχτεί το «έργο» που ξεκίνησε να παίζεται την προηγούμενη Κυριακή, σε σύσκεψη της ομάδας του, εκεί που ο τ. δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Μυλωνάς αιφνιδίασε τους συμβούλους της δημοτικής του παράταξης με την ανακοίνωση της μη επανακαθόδου του στις δημοτικές εκλογές του 2023, «γλιτώνοντας» την γκρίνια ακόμα και την αμφισβήτηση της αρχηγίας τους από μερίδα αυτών.
Τώρα όμως διαψεύδεται ένα ακόμα στοιχείο, που άτομα πολύ κοντά στον κ. Νικολάου, επιχείρησαν να διαρρεύσουν σε «δικά» τους ΜΜΕ, ότι δηλαδή η απόσυρσή του αφορά μόνο στη συμμετοχή του στις επόμενες κάλπες. Η αλήθεια είναι όμως εντελώς διαφορετική.

 

Νεότερες πληροφορίες της «Π», θέλουν τον κ. Νικολάου να είπε στους συμβούλους του: «Σε 20 ημέρες θα παραιτηθώ και από δημοτικός σύμβουλος».
Αυτό οδηγεί, καταρχήν σε αντικατάσταση του κ. Νικολάου -ως συμβούλου- από τον α’ επιλαχόντα δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καραμαλίκη (Κάτω Αχαΐα) και μετά μέσα από εσωτερική εκλογή θα αναδειχθεί ένας νέος επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», ο οποίος με την πολιτική συμβουλευτική συνδρομή του κ. Νικολάου -όπου και όταν απαιτείται- θα λειτουργήσει από τώρα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εφτσσαν τους 5 οι επίδοξοι αρχηγοί… και ίσως εκτός
Η κούρσα της διαδοχής θα κρατήσει 1-2 μήνες, όπως συζητείται μέσα στην δημοτική παράταξη του Χρήστου Νικολάου, με τον ίδιο να κρατά ακόμα ίσες αποστάσεις από τους επίδοξους διαδόχους του, που δείχνουν σαν να ήσαν σίγουροι αλλά και έτοιμοι, κάποιοι, για την διαδοχή του.
Σύμφωνα με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, η «Π» παρουσιάζει σήμερα την τελική πεντάδα, που κατ’ αρχήν ενδιαφέρεται να πάρει, από τώρα, το τιμόνι της αντιπολίτευσης στα χέρια της και σε μάκρος χρόνου, γιατί όχι να οδηγήσουν την παράταξη -με την οποία έχουν εκλεγεί- στην αναμέτρηση του 2023, κόντρα κυρίως στον σημερινό δήμαρχο Σπ. Μυλωνά και τη δική του νικήτρια ομάδα του 2019
Αυτοί είναι:
– Ο Θανάσης Ραυτακόπουλος (τ. υποψήφιος δήμαρχος (2010) και τ. αντιδήμαρχος Εργων) ο οποίος έχει καταγράψει ποσοστό άνω του 30%, αλλά το 2014 έβαλε στην άκρη την προσωπική του φιλοδοξία για να συνεργαστεί με τον Χρ. Νικολάου. Η εμπειρία του και ο πολιτικός του λόγος δεν αμφισβητούνται.
– Ο Φίλιππας Λιάκος (δημοτικός σύμβουλος) ο οποίος «παίζει» το μοναδικό χαρτί του 1ου σε σταυρούς στις εκλογές του 2019 και μάλιστα όχι μόνο στο ψηφοδέλτιο του κ. Νικολάου αλλά και σε αυτό του δημάρχου, παρά το χαμηλότερο ποσοστό του τ. δημάρχου. Εχει σημαντικά ερείσματα στην κοινωνία, ιδιαίτερες επαφές με τον αγροτικό πληθυσμό, στον οποίο άλλωστε ανήκει. Θεωρείται ο πιο «έτοιμος» για τη διαδοχή, αφού μήνες τώρα, με καθημερινές παρεμβάσεις έδειχνε αρχηγικές τάσεις, τις οποίες δεν κρύβει πλέον, καθότι το «ράλι» της αρχηγίας ξεκίνησε. Δεν έχει ωστόσο παρά μόνο θητεία 1,5 χρόνου στην τοπική αυτοδιοίκηση.
– Ο Ηλίας Οικονομόπουλος (δημοτικός σύμβουλος), που βρίσκεται πολύ κοντά στον αποχωρούντα αρχηγό, συνδεδεμένος συγγενικά μαζί του. Το όνομά του στον τοπικό επιχειρηματικό χώρο θεωρείται «βαρύ», ενώ έχει κατά το παρελθόν ενασχόληση και με τον εγχώριο αθλητισμό. Η εμπειρία του δεν είναι και μικρή, ανάλογη της αυτοδιοικητικής του πορείας.
– Ο Ξενοφώντας Μπαχράς (τ. πρόεδρος ΟΤΑΔ και δημοτικός σύμβουλος), με εμπειρία και έργο στον Δήμο (αθλητισμός – πολιτισμός – καρναβάλι – σχολεία), που εδώ και μερικά χρόνια το όνομά του πάντα συζητείτο στην δημοτική πιάτσα για πιθανός μελλοντικός υποψήφιος δήμαρχος.
– Ο Σάκης Μαυρόγιαννης (δημοτικός σύμβουλος – τ. βοηθός περιφερειάρχη) που θεωρείται ώριμος πολιτικά και αυτοδιοικητικά, με πολύ καλή επαγγελματική ανέλιξη και μόρφωση σημαντική. Ο μετάβασή του από την Περιφέρεια και το «στρατόπεδο του Απ. Κατσιφάρα , στον Δήμο, ερμηνεύτηκε ως τέτοια που οδηγούσε ακόμα και στην διεκδίκηση της δημαρχίας.
> Ωστόσο δύσκολα κάποιος από τους παραπάνω θα συσπειρώσει τους πιο πολλούς, με επίφοβες διαρροές και πικρίες.
> Δεν αποκλείεται να εκφραστεί ενδιαφέρον και από μέλος του ψηφοδελτίου που δεν έχει εκλεγεί το 2019 ή ακόμα και από άλλον που θα φέρει κάτι το κανούργιο κκαι θα συπσειρώνει, ο οποίος θα εκφράζεται δημόσια και όχι εντός του ΔΣ.
> Ψύθιροι υπάρχουν και για κάποιους που «λοξοκοιτούν» ακόμα και στην παράταξη του κ.Μυλωνά!

Πελοποννησος