Χρήστος Νικολόπουλος: «Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια, πίστευα ότι θα πεθάνω»

    Ημερομηνία:

    Ο γνωστός συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος έδωσε συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ και μίλησε ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάθλιψη.

    «Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια, ήταν συγκλονιστικές στιγμές, νόμιζα ότι θα φύγω, νόμιζα ότι θα πεθάνω, δεν ήταν εύκολο για μένα», αναφέρει σε μια κατάθεση ψυχής. Ο κορυφαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, σε μια μοναδική εξομολόγηση εξήγησε ότι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κατάθλιψης απευθύνθηκε σε ειδικούς, όμως, όπως εξήγησε τίποτα καλό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν θέλεις εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

    «Για χρόνια δεν έμπαινα σε αεροπλάνο, δεν έμπαινα σε ασανσέρ, δεν μπορούσα να βρεθώ σε υπόγειο, ένιωθα ότι το δωμάτιο θα πέσει και θα με πλακώσει, ένιωθα πανικό», συγκλονίζει με την αφήγησή του ο συνθέτης των 2.000 τραγουδιών! «Αποφάσισα να κάνω ταξίδια, να φεύγω και να βρίσκομαι συχνά στη θάλασσα… Η θάλασσα με βοήθησε σημαντικά

    » είπε ο κ. Νικολόπουλος.

    «Αν και βίωσα με επώδυνο τρόπο την κατάθλιψη, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν σκέφτηκα να το ρίξω στο αλκοόλ, να πάρω ουσίες αν και έζησα σε έναν κόσμο γεμάτο ουσίες», σημείωσε ο συνθέτης.

    «Τι λέω στον κόσμο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα;», αναρωτήθηκε ο σπουδαίος μουσικός. «Λέω κάθε πρόβλημα που τους στενοχωρεί να το αφήνουν πίσω, να μην το πιάνουν, δεν αξίζει, δεν έχει νόημα να χαλάμε τη ζωή μας. Και βέβαια η τέχνη, η μουσική είναι το αντίδοτο στην κρίση, η μουσική εκτονώνει… Φανταστείτε ότι μόλις κλείσω τη συνέντευξη μαζί σας θα βρεθώ στο στούντιο για ηχογράφηση», ανέφερε χαριτολογώντας ο κ. Νικολόπουλος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ιωάννα Τούνη μας δείχνει το sexy μαύρο μπικίνι της στην Σαντορίνη

    Η Ιωάννα Τούνη μας δείχνει το sexy μαύρο μπικίνι...

    Τιμές-ρεκόρ σε κοτόπουλο και γαλοπούλα: Πώς επιβαρύνονται τα ελληνικά νοικοκυριά

    Τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα , έχουν πλέον γίνει σχετικά ακριβά...

    Αυτή είναι η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους οδηγούς

    Η Νορβηγία παραμένει η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους χρήστες του οδικού δικτύου, με...

    ΠΑΤΡΑ: Αλλο ένα επικίνδυνο κτίριο από τα… αμέτρητα της πόλης

    Ένα ακόμα κτίριο κινδύνου, στην οδό Πανεπιστημίου. Βρίσκεται σε...