Χρυσό μετάλλιο με ολυμπιακό ρεκόρ ο Μίλακ στα 200 μ. πεταλούδα

Ημερομηνία:

Τον τίτλο που έλειπε από τη συλλογή του εξασφάλισε στο Τόκιο ο Κριστόφ Μίλακ.

Ο ούγγρος κολυμβητής επιβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν έχει αντίπαλο στα 200 μ. πεταλούδα, και μετά τον παγκόσμιο και τον ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ, κατέκτησε και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Μίλακ τερμάτισε σε 1:51.25, καταρρίπτοντας το ολυμπιακό ρεκόρ του Μάικλ Φελπς από το Πεκίνο, αφήνοντας 2,5 δευτερόλεπτα πίσω του τον ιάπωνα Τομόρου Χόντα, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 1:53.73.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο Φεντερίκο Μπουρντίσο με 1:54.45, χαρίζοντας στην Ιταλία ένα ολυμπιακό μετάλλιο, πρώτη φορά σε αυτό το αγώνισμα.

Όπως το συνηθίζει, ο Ούγγρος δεν ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήταν τρίτος στα μισά της κούρσας, αλλά στο δεύτερο 100άρι ήταν ασυναγώνιστος.

Ο ολυμπιονίκης του Λονδίνου, ο νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος, γύρισε πρώτος στα 100 μ., αλλά στη συνέχεια έχασε έδαφος και περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον έτερο Ούγγρο του τελικού, Τάμας Κεντερέσι.

Η Ουγγαρία γίνεται η έβδομη χώρα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου οι ΗΠΑ κυριαρχούν με 10 τίτλους σε 17 διοργανώσεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ιαπωνία έχει εκπρόσωπο στο βάθρο για πέμπτη σερί διοργάνωση, με τον Χόντα (που είχε προκριθεί μόλις όγδοος από τους ημιτελικούς) να γίνεται ο τέταρτος διαφορετικός αθλητής από τη χώρα που παίρνει μετάλλιο στο αγώνισμα από τους Αγώνες της Αθήνας κι έπειτα.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200 μ. πεταλούδα ανδρών:

1. Κριστόφ Μίλακ (Ουγγαρία) 1:51.25 (ολυμπιακό ρεκόρ)

2. Τομόρου Χόντα (Ιαπωνία) 1:53.73

3. Φεντερίκο Μπουρντίσο (Ιταλία) 1:54.45

4. Τάμας Κεντερέσι (Ουγγαρία) 1:54.52

5. Τσαντ Λε Κλος (Ν. Αφρική) 1:54.93

6. Λεονάρντο Ντε Ντέους (Βραζιλία) 1:55.19

7. Γκούναρ Μπεντζ (ΗΠΑ) 1:55.46

8. Κριστόφ Χμιελέβσκι (Πολωνία) 1:55.88

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ουκρανός διαιτητής καταγγέλει τον Κορομηλά για απόπειρα δωροδοκίας: «Μου έδινε 10.000 για να σφυρίξω υπέρ των Ελλήνων»

Μία σοβαρή καταγγελία για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας σε ευρωπαϊκό...

Σοκ στην Πάτρα: Δεν τα κατάφερε ο Δήμος Μαυροκολέας! “Εφυγε” στα 50

Θλίψη στο πατραϊκό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή...

Δικηγόρος Βαγγέλη Λιόλιου στον ΑΝΤ1: Από το 2022 είχε καταγγείλει τα πρόσωπα που αυτή τη στιγμή τον καταγγέλουν

Στην εκπομπή "Αποκαλύψεις" μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Παναγιώτης...

Πεζοδρομήσεις, κυκλοφοριακό και χωρίς Δημοτική Αστυνομία: Ποιος ελέγχει τελικά την Πάτρα;

Η Πάτρα αλλάζει. Πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις...