Χρυσοχοΐδης για τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Δύσκολο να ελεγχθεί – Μάχη με τις φλόγες υπό αντίξοες συνθήκες

    Ημερομηνία:

    Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Αχαΐα για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό. Για αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης 112, ώστε να εκκενωθούν αρχικά τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια και ο Λόγγος.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε πως στην περιοχή βρίσκεται και ειδικό σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, για να συνδράμει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων ή εκδρομέων από τις ακτές.

    Στην περιοχή έφτασε ακόμη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης τέλος ανέφερε πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες, καθώς μπήκαμε σε περίοδο παρατεταμένου καύσωνα. Για τον λόγο αυτό και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

    Εν τω μεταξύ οι αρχές αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή που τυλίχθηκε στις φλόγες δύο οχήματα τα οποία «κινούνται περίεργα», καθώς υπάρχει φόβος να σημειωθούν κλοπές από σπίτια που είτε έχουν καεί, είτε εκκενωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 20/9/2025

    11:00 Novasports 6HD WTA 500 2025 Σεούλ 11:30 ΑΝΤ1+ Formula...

    Σοβαρό τροχαίο – ΙΧ σε αυλάκι – φωτό

    Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στα Καλύβια Αγρινίου όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος έπεσε με...

    Στάση στην Πάτρα για τον Μιχάλη Κατρίνη

    Στάση στην Πάτρα, προερχόμενος από την Ηλεία, έκανε το...

    «Olympia Forum VI»: Διάλογος για βιώσιμη ανάπτυξη

    Από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2025, η...