Χυμός πορτοκάλι: Αυξήθηκε κατά 140% η τιμή του στο ράφι

    Ημερομηνία:

    Στα ύψη βρίσκεται ο χυμός πορτοκάλι καθώς μια ασθένεια έχει χτυπήσει τις καλλιέργειες στη Λατινική Αμερική και έτσι ο συμπυκνωμένος χυμός που φτάνει στο ράφι είναι κατά 140% ακριβότερος.

    «Στην Ελλάδα δεν καλλιεργούμε πορτοκάλια που είναι προς χυμοποίηση αλλά πηγαίνει η β΄ διαλογή των πορτοκαλιών, ένα 20 με 30%. Η αύξηση στην τιμή φέτος είναι στο 140%», αναφέρει στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, Σπύρος Αντωνόπουλος.

    Πόσο αυξήθηκε η τιμή του πορτοκαλιού 

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τιμή των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση έχει αυξηθεί από τα 8 λεπτά/κιλό το 2023 στα 20 λεπτά φέτος ενώ οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών.

    Έτσι οι τιμές των χυμών στα ράφια έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία πάνω από 36% από τα 1,2 ευρώ στα 1,64 ευρώ το λίτρο.

    Μεγάλο πλήγμα έχει δεχτεί και η ελληνική παραγωγή πορτοκαλιών λόγω των καιρικών συνθηκών με τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά το πρώτο δίμηνο του έτους κατά 3.364%, από τους 14 στους 485 τόνους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συμμαχία ΑΑΔΕ – ΔΕΔΔΗΕ κατά της ρευματοκλοπής

    Εκτός από τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και των...

    Πορτοκαλί τιμολόγια: Από το νέο έτος η μεγάλη μεταρρύθμιση στη δυναμική τιμολόγηση ρεύματος

    Με fast-track διαδικασίες, η ΡΑΑΕΥ ανοίγει τη συζήτηση για τη μεγαλύτερη...

    Πάτρα – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: Σκηνές ντροπής στο κοντέϊνερ του ΕΟΔΥ – φωτο

    Μία ασθενής στέκεται έξω από το κοντέϊνερ του ΕΟΔΥ...

    Δυτική Ελλάδα: Αναβλήθηκε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

    Για πορνογραφία ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας µέσω...