CLICK…. “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Τα περισσότερα εμπορικά… δεν θα δουλέψουν τα Χριστούγεννα!

    Ημερομηνία:

    Τα ψώνια με τον τρόπο του click away είναι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τα φετινά Χριστούγεννα.

    Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για το κορωνοϊό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χθες ότι δεν επιτρέπεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

    Έτσι, το μόνο που θα λειτουργήσει είναι η αγορά με click away, όπως ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

    Τα καταστήματα, με τους αυστηρούς περιορισμούς, θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (όσοι θέλουν δηλαδή θα μπορούν να ανοίξουν) αλλά ουσιαστικά από την Δευτέρα.

    Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους.

    Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηριστικό: ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα.

    Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.

    Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

    Ο υπουργός κάλεσε να τηρηθούν οι όροι που ανέφερε και τόνισε ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

    Αυτό θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο έξοδο σε δρόμο.

    Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης έφεραν σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας, οι οποίοι περίμεναν να δουλέψουν τα Χριστούγεννα για να πάρουν μια… ανάσα! Από χθες το πρωί επικρατεί «παγωμάρα» καθώς η πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας δεν διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα με αποτέλεσμα στην ουσία να μην μπορεί να δουλέψει με τις παραγγελίες τους να τους μένουν στο… ράφι!

    Με κλειστά καταστήματα την πιο δυνατή εορταστική περίοδο, με τα λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, λογαριασμοί, ρυθμίσεις) να τρέχουν οι εκπρόσωποι των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας δηλώνουν πως έχουν περιέλθει σε πολλή δεινή θέση.

     

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    City in Action – Ο 4ος Ανοιχτός Ποδηλατικός Γύρος μετατρέπει την Πάτρα σε πόλη του ποδηλάτου

    Η Πάτρα μπαίνει για τέταρτη χρονιά σε ρυθμούς ποδηλάτου,...

    Πάτρα: Ενταση στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα – Δακρυγόνα στην Κορίνθου – φωτό

    Eνταση στην οδό Κορίνθου στην διάρκεια της πορείας στη...

    Πάτρα: Εργασίες της ΔΕΥΑΠ σε δίκτυο ύδρευσης – Πότε και πού θα διακοπεί το νερό

    Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης, θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή...

    Πάτρα: Ξεσπά ο 25χρονος που βγήκε από τη φυλακή! Τι λέει για όσους τον κατήγγειλαν

    «Το αντέξαμε. Και εγώ και ο Λουκιανός. Τελικά είναι...