flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Dacia Jogger: Αλλάζει τους κανόνες

Μέχρι το 2025 η Dacia σκοπεύει να ανανεώσει όλη την γκάμα της, παρουσιάζοντας όχι μόνο ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία Spring αλλά και πολλές νέες ιδέες. Μεταξύ αυτών και το Jogger, ένα πραγματικό πολυεργαλείο για πολυμελείς οικογένειες και μεγάλες μεταφορικές ανάγκες, με πληθωρικές δυνατότητες κίνησης τόσο εντός όσο και εκτός ασφάλτου.

Το πολύ όμορφο και εντυπωσιακό σε σχεδίαση αμάξωμα αναδεικνύει τη νέα αναβαθμισμένη φάση στην οποία βρίσκεται η Dacia, η οποία πλέον τονίζει ακόμα περισσότερο την αναβαθμισμένη θέση της στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Κάτι που γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στην ποιότητα κατασκευής και στις επιλογές που έχουν γίνει στο σαλόνι και τον πλούσιο εξοπλισμό με τον οποίο είναι εφοδιασμένο.

Το νέο Dacia Jogger είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 5 και 7 θέσεων, σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Essential, Comfort και Extreme) και έξι χρώματα αμαξώματος. Δυναμικό σε εμφάνιση αλλά και με έμφαση στην πρακτικότητα, το Jogger έχει μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία στον δρόμο με στοιχεία από πολλές κατηγορίες όμορφα ταιριασμένα μεταξύ τους.

Στο σαλόνι, είναι εμφανής η προσπάθεια της Dacia να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ποιότητας και εξαιρετικής συναρμογής. Σύγχρονο σε σχεδίαση το ταμπλό, χαρακτηρίζεται από τα πολύ καλά σε εμφάνιση και συναρμογή πλαστικά του, αλλά και την πολύ καλή εργονομία των χειριστηρίων του.

Η θέση οδήγησης είναι εξαιρετική για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, με το κάθισμα του οδηγού να βρίσκεται τοποθετημένο ψηλά, προσφέροντας έτσι πλήρη εποπτεία στον οδηγό για το τι συμβαίνει περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες. Για την εύρεση της ιδανικής θέσης οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το ύψος της έδρας του καθίσματος κατά 35 χιλιοστά, το ύψος του τιμονιού κατά 20 χιλιοστά και την απόσταση κατά 25 χιλιοστά. Μπορεί επίσης να προσθέσει και ένα κεντρικό υποβραχιόνιο το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο.

Παράλληλα, το Jogger εφοδιάζεται με ένα πλούσιο ψηφιακό υπόβαθρο για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών. Το σύστημα Media Control περιλαμβάνει δύο ηχεία, μία βάση στήριξης και σύνδεση του smartphone, bluetooth, θύρα USB, τιμόνι με χειριστήρια. Η έκδοση αυτή διαθέτει και ψηφιακή οθόνη TFT 3,5 ιντσών στο κέντρο του πίνακα οργάνων στην οποία προβάλλονται κάποιες λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων.

Το σύστημα αυτό αποκτά περισσότερες δυνατότητες όταν συνδεθεί με smartphone όπου με την χρήση της δωρεάν εφαρμογής Dacia Media Control και με την υποστήριξη του GPS παρέχει όλες τις σύγχρονες δυνατότητες ενός infotainment, όπως ραδιόφωνο, πρόσβαση στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα και πολλά ακόμα.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα φωνητικής ενεργοποίησης της κλήσης βοήθειας (μέσω Siri ή Android), ενώ ο χειρισμός μπορεί να γίνει από το τιμόνι είτε ακριβώς πίσω από αυτό, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού και για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με τo σύστημα Media Display οι δυνατότητες αναβαθμίζονται, με μία οθόνη αφής 8 ιντσών τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό στραμμένη ελαφρά προς τον οδηγό. Διαθέτει εύκολα και απλά στην χρήση μενού και είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay. Το σύστημα διαθέτει μία νέα επιλογή με την ονομασία “Car” η οποία παρέχει πρόσβαση σε κάποιες από τις ρυθμίσεις των συστημάτων υποβοήθησης.

Τέλος παρέχεται και το σύστημα Media Nav το οποίο προσφέρει στο νέο Dacia Jogger ενσωματωμένες τις δυνατότητες πλοήγησης και ασύρματη σύνδεση μέσω Wi-Fi για το Apple CarPlay και Android Auto. Συνδυάζεται με ηχοσύστημα έξι ηχείων και δύο θύρες USB για φόρτιση φορητών συσκευών.

Οι τιμές του νέου Dacia Jogger στην Ελλάδα

ΈΚΔΟΣΗ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)

  • 1.0 TCe 100hp ESSENTIAL LPG (5-Seat): 18.880 €
  • 1.0 TCe 100hp COMFORT LPG (5-Seat): 21.280 €
  • 1.0 TCe 100hp EXTREME LPG (5-Seat): 22.580 €
  • 1.0 TCe 100hp COMFORT LPG (7-Seat): 22.280 €
  • 1.0 TCe 100hp EXTREME LPG (7-Seat): 23.780 €

ΈΚΔΟΣΗ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ

  • 1.0 TCe 110hp ESSENTIAL (5-Seat): 19.680 €
  • 1.0 TCe 110hp COMFORT (5-Seat): 22.080 €
  • 1.0 TCe 110hp EXTREME (5-Seat): 23.580 €
  • 1.0 TCe 110hp COMFORT (7-Seat): 23.080 €
  • 1.0 TCe 110hp EXTREME (7-Seat): 24.780 €