Το τελευταίο “αντίο” είπαν σήμερα στον Δάκη συγγενείς, φίλοι και απλοί άνθρωποι που τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του και τον έχουν συνδέσει με γλυκές αναμνήσεις της ζωής τους.
Η κηδεία του αγαπημένου ερμηνευτή που έχει συνδέσει τη φωνή του με το καλοκαίρι, τελέστηκε στο κοιμητήριο Γλυφάδας.
Ο Δάκης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 79 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο. Η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή το τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί, όπως είχαν κάνει γνωστό οι καλοί του φίλοι. Στις αρχές Μαΐου μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στα βόρεια προάστια.
Στο κοιμητήριο Γλυφάδας βρέθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους φίλο, αρκετοί επώνυμοι, μεταξύ των οποίων, η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ, η οποία ήταν κι εκείνη που γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του Δάκη, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο Μάκης Δελαπόρτας, η Σόφη Ζανίνου, η Πωλίνα, η Μπέσσυ Αργυράκη, η Σοφία Βόσσου, ο Κώστας Πρέκας, η Ελπίδα, ο Κώστας Μπίγαλης, ο Πασχάλης, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Τόνυ Σφήνος, ο Νίκος Αποστολόπουλος κ.α.
Οσοι γνώριζαν τον Δάκη μιλούν για έναν άνθρωπο με σπάνια ευγένεια, γλυκύτητα και ταπεινότητα, ενώ εκείνοι που τον γνώρισαν μονάχα από τα τραγούδια του θα τον θυμούνται πάντα μέσα από αυτά, καθώς αποτελούν διαχρονικές επιτυχίες και δημιουργούν μία γλυκιά νοσταλγία.
Η πορεία του Δάκη στη μουσική
Ο Βρασίδας “Δάκης” Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων. Παράλληλα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο “Deep in the heart of Athens”, ενώ ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά, με τραγούδια που γνώρισαν αμέσως επιτυχία, όπως “Monsieur Cannibal”, “Tu Veux ou tu veux pas”, “Mourir ou vivre”, “Gaston”.
Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.
Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα ελληνικά με τίτλο “Γεια σου σ′ ευχαριστώ” με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη συνεργασία του με τον Μίμη Πλέσσα και οι διαχρονικές επιτυχίες “Τόσα καλοκαίρια” και “Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά”. Συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, όπως οι Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου κ.ά.
Ο Δάκης είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε ελληνικές ταινίες, όπως “Γοργόνες και μάγκες”, “Η θεία μου η χίπισσα” κ.ά. Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.