Δανία – Γροιλανδία: Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφώνησαν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους

    Ημερομηνία:

    Η Γροιλανδία και η Δανία συμφώνησαν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους ως απάντηση στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να λάβει τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας νησιού της Αρκτικής, είπαν οι ηγέτες τους έπειτα από συνομιλίες που είχαν στην Κοπεγχάγη.

    Η Γροιλανδία εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεών της με την Δανία , δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν.

    “Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εξωτερικής πολιτικής, που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον”, είπε ο Νίλσεν σε κοινή του συνέντευξη Τύπου με την Δανή ομόλογό του Μέτε Φρεντέρικσεν.

    Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν έφθασε προχθές στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη σε ένδειξη ενότητας ανάμεσα στο πλούσιο σε σπάνιες γαίες νησί και στη Δανία.

    Η επίσκεψη του Νίλσεν ακολουθεί μήνες εντάσεων μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις του Τραμπ ότι η Γροιλανδία πρέπει να ενταχθεί στις ΗΠΑ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έργα του αείμνηστου δημοσιογράφου Νίκου Ψιλάκη στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

    Σε ειδική προθήκη η οποία βρίσκεται σε εξέχουσα θέση...

    Αυξήσεις και επιδόματα για 1,4 εκατ. συνταξιούχους – Όλα τα ποσά και τα κριτήρια

    Αυξήσεις συντάξεων έως 65 ευρώ τον μήνα, μισή αύξηση για...

    Μασκ και Τραμπ κάνουν restart στη σχέση τους: Το δείπνο της συμφιλίωσης και το παρασκήνιο της προσέγγισης

    Ο Έλον Μασκ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ύστερα από μήνες έντασης με τον...

    Τρόμος σε κούρσα: 34χρονος επιτέθηκε σε ταξιτζή που αρνήθηκε να τον πάρει

    Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός ο οποίος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί και...