Δανία – Γροιλανδία: Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφώνησαν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους

    Ημερομηνία:

    Η Γροιλανδία και η Δανία συμφώνησαν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους ως απάντηση στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να λάβει τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας νησιού της Αρκτικής, είπαν οι ηγέτες τους έπειτα από συνομιλίες που είχαν στην Κοπεγχάγη.

    Η Γροιλανδία εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεών της με την Δανία , δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν.

    GLEARNET

    “Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εξωτερικής πολιτικής, που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον”, είπε ο Νίλσεν σε κοινή του συνέντευξη Τύπου με την Δανή ομόλογό του Μέτε Φρεντέρικσεν.

    Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν έφθασε προχθές στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη σε ένδειξη ενότητας ανάμεσα στο πλούσιο σε σπάνιες γαίες νησί και στη Δανία.

    Η επίσκεψη του Νίλσεν ακολουθεί μήνες εντάσεων μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις του Τραμπ ότι η Γροιλανδία πρέπει να ενταχθεί στις ΗΠΑ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο απίστευτος λόγος που το σεξ είναι καλύτερο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου

    Εχεις παρατηρήσει πόσο καλύτερο είναι το σεξ το καλοκαίρι;...

    3 κόλπα για να δείχνεις πιο μυώδης χωρίς γυμναστική

    Κάποιοι άντρες περνούν πολλές ώρες στο γυμναστήριο με σκοπό...

    Εταιρεία δίνει 30 λεπτά άδεια για… αυνανισμό μέσα στον χώρο εργασίας

    Αυνανισμός στον χώρο εργασίας σας; Εάν ήσασταν ένας από...

    ΕΝΩΣΗ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: Κόντρες μεταξύ βουλευτών και μετά τη… σύνταξη

    Σκληρή κόντρα και ανατροπή συσχετισμών στην Ένωση Τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών,...