ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

Ημερομηνία:

Σε μηνυμα της η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας επισημαίνει: «Η Ελλάδα βρίσκεται, και επισήμως, εκτός του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας. Καθεστώς στο οποίο είχε εισέλθει, μόνη στην Ευρώπη, το 2018. Η χώρα μας, μετά από 12 χρόνια, επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί την εξαίρεση στην Ευρωζώνη:
Το σημαντικό αυτό επίτευγμα αποτελεί καρπό και αναγνώριση: Των μεγάλων κόπων και των τεράστιων θυσιών των Ελλήνων πολιτών , των σημαντικών προσπαθειών των οικονομικών , κοινωνικών και πολιτικών δομών της ελληνικής κοινωνίας , της ορθής , υπεύθυνης , αξιόπιστης και – όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς –αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Η εξέλιξη αυτή , έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα:
Κλείνει , σε συνδυασμό με την πρόωρη εξόφληση των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών , ένα επώδυνο κεφάλαιο για την Ελλάδα.
-Ενισχύει τη θέση της χώρας στις διεθνείς αγορές.
-Παρέχει πρόσθετη ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας και στην προσέλκυση επενδύσεων.
-Προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο βέβαια των κανόνων που ισχύουν για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη.
-Αποδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία αφού , παρά τις πρωτόγνωρες εξωγενείς δυσκολίες , η χώρα κατακτά τους στόχους που θέτει.
Έτσι , έρχεται πιο κοντά η επίτευξη και του τελευταίου μεγάλου στόχου , που είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας , μετά τις 11 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει , με αποφασιστικότητα , σχέδιο και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της πατρίδας μας , αλλά και πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Συνεχίζει  σε κλίμα δημιουργίας , με σύνεση και σκληρή δουλειά , ώστε να καταστήσει  την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή και την οικονομία της πιο δυναμική , παραγωγική , εξωστρεφή και κοινωνικά δίκαιη.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Στατιστικά μπορεί να σημειωθούν ακόμη 3-4 σεισμοί άνω των 7 Ρίχτερ έως το τέλος του 2026

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, στατιστικά αναμένονται τρεις...

Πάτρα: Καθημερινή «πληγή» οι απάτες

Τo βλέπετε, το διαβάζετε, το ακούτε… Τέλος δεν έχουν...

Νέες πλημμύρες στο Νεπάλ: Καταστράφηκαν σπίτια και γέφυρες – Τουλάχιστον 5 αγνοούμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο κύμα πλημμυρών πλήττει τις τελευταίες ώρες το Νεπάλ...

Πάτρα: Ζωντάνεψαν επί σκηνής το πόνο του ξεριζωμού, μέσα από την παράσταση “Η μικρή μας Σμύρνη” (φωτο)

Με εξαιρετική επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η παράσταση: «Η μικρή μας...