ΔΕΗ: Γίνεται …τράπεζα και βάζει πόδι στις ηλεκτρονικές πληρωμές με τη σύσταση νέας θυγατρικής εταιρείας

    Ημερομηνία:

    Μετά την οπτική ίνα στις τηλεπικοινωνίες, την είσοδο στα Data Center και τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και το μεγάλο άνοιγμα στις ΑΠΕ με τα απανωτά deals,  η ΔΕΗ συνεχίζει να βομβαρδίζει την αγορά με νέες δραστηριότητες και να σπέρνει καρπούς που θα μπορέσουν να γεννήσουν νέα έσοδα από υπηρεσίες που δεν εντάσσονται στις core business της Επιχείρησης.

    Το νέο βήμα γίνεται στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών υπακούοντας στη στρατηγική του τεχνολογικού provider που υιοθετεί μεθοδικά η ΔΕΗ αλλά και στην ανάπτυξη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για τις οποίες άνοιξε ο δρόμος με την απόκτηση της Κωτσόβολος.

    Στις 28 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ, η σύσταση της νέας θυγατρικής της, με την επωνυμία ΔΕΗ e-Μοney services. Η εταιρεία θα εδρεύει στο Μαρούσι και θα έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 42 εκατομμύρια.

    Η ΔΕΗ e-Μοney services θα λειτουργεί ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος στα πρότυπα του payze του ΟΤΕ, με στόχο να εκμεταλλευτεί ένα ευρύ πελατολόγιο που στην Ελλάδα διαθέτει 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και άλλα 3,1 εκ. στην Ρουμανία (μετά την εξαγορά της ENEL) καθώς και ένα ευρύ πελατολόγιο στο retail μέσω της Κωτσόβολος με την οποία η ΔΕΗ μπήκε στην χορήγηση δανείων.
    Όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, η νέα εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες που επιτρέπουν τις τοποθετήσεις μετρητών σε λογαριασμό πληρωμών καθώς και όλες τις δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών. Επίσης θα παρέχει υπηρεσίες που επιτρέπουν την ανάληψη μετρητών καθώς και δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού, εκτέλεση πράξεων πληρωμής με κάρτα, παγίων εντολών κ.α.

    Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας το οποίο συγκροτήθηκε με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ συγκροτούν ο κ. Αλέξανδρος Πατεράκης, αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΗ, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο κ.   Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης Οικονομικός Διευθυντής της ΔΕΗ την θέση του Αντιπροέδρου και μέλος του ΔΣ η κ.  Κατερίνα Λύμουρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βία: Η απίστευτη μυρωδιά που μπορεί να μειώσει την επιθετική συμπεριφορά

    Δυστυχώς, η βία στις ανθρώπινες σχέσεις -και ειδικά τις...

    Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να κάνετε ντους – Δεν είναι αυτός που νομίζετε

    Εσείς το γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνετε λάθος ντους; Ακούγεται...

    Ετοιμάζουν πάρτι με ποτά σε ανήλικους! SOS ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ… ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΝΟΥΝ

    Ενώ το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο της...

    ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

    Κατά την περίοδο 27 έως 31 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν...