ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Αυτός είναι ο Πατρινός που είχε συναντήσει τον Ντέσμοντ Τούτου

    Ημερομηνία:

    Τη συνάντηση του με τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Ντέσμοντ Τούτου, που εκδήμησε πρόσφατα, ανέσυρε από το φωτογραφικό του αρχείο ο Βασίλης Μπεκίρης.

    Ο Αχαιός πολιτικός, την περίοδο που ήταν υφυπουργός Παιδείας, τη διετία 1990-1992, είχε επισκεφθεί τη Ν. Αφρική και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον Ν. Τούτου.

    «Ο Αρχιεπίσκοπος ύψωσε στεντόρεια φωνή ενάντια στο επονείδιστο ρατσιστικό καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και εργάστηκε με γενναιότητα για την κατάργησή του.

    παραβίασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, υπερασπιζόμενος πάντοτε τους αδυνάτους.

    Η φωτεινή προσωπικότητά του θα συνεχίζει να λάμπει όχι μόνον μεταξύ των συμπατριωτών του αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, παραμένοντας ανεξίτηλο παράδειγμα προσφοράς στον συνάνθρωπο και σεβασμού της ζωής κάθε ανθρώπου, όπως διδάσκει και ο Λόγος του Χριστού, την Γέννηση του οποίου εορτάζουμε αυτές τις ημέρες», σχολίασε χθες   ο Βασίλης Μπεκίρης.

     

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Αυτός είναι ο Πατρινός που είχε συναντήσει τον Ντέσμοντ Τούτου
    CamScanner 12-28-2021 10.24

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Απόστολος Βανταράκης: Κάνουν κακό οι συχνές διακοπές υδροδότησης

    Οι συχνές διακοπές της υδροδότησης κάνουν κακό στην ποιότητα...

    Overnight oats: Ένα διαφορετικό τιραμισού για πρωινό, με 30γρ. πρωτεΐνης το βαζάκι

    Αν ψάχνετε έναν τρόπο να κάνετε το πρωινό σας...

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ετσι έκλεψαν δύο φορές το W στην Ηρώων Πολυτεχνείου! Τους έπιαναν…. και τους άφηναν ελεύθερους

    Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ) Ο ιδιοκτήτης του καφέ W...

    Μισθωτοί: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στο μισθό τους από την Πρωτοχρονιά

    Αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους που ξεκινούν από 14,29 ευρώ...