ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εφθασαν λαγοκέφαλοι… στο θεατράκι της μαρίνας στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Του Κωνσταντίνου Φλαμή (Πελοπόννησος)

    Σε πρόβλημα που με χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, εξελίσσεται η παρουσία των λαγοκέφαλων στις ελληνικές θάλασσες. Μόνο που πλέον έχουν μπει ακόμη και στις μαρίνες. Χθες το πρωί ένα ζευγάρι λαγοκέφαλων εμφανίστηκε… στην μαρίνα και συγκεκριμένα δίπλα από το «θεατράκι»!

    GLEARNET

    Πλέον και ο Πατραϊκός αλλά προφανώς και ο Κορινθιακός αντιμετωπίζουν  πλέον πολύ μεγάλο πρόβλημα με την παρουσία των λαγοκέφαλων, καθώς είναι ένα από τα είδη ψαριών που έχουν μεταναστεύσει στις ελληνικές θάλασσες και είναι επικίνδυνα τόσο για την τοπική πανίδα όσο και για τον άνθρωπο. Το συγκεκριμένο είδος λαγοκέφαλου (lagocephalus sceleratus) προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα από το 2003, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους ερασιτέχνες ψαράδες, αφού πολλοί δεν υποψιάζονται το παραμικρό ή, ακόμα κι αν έχουν ακούσει για τον λαγοκέφαλο, δεν μπορούν να τον ξεχωρίσουν.

     

     

    Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς η τετροδοτοξίνη προκαλεί μυϊκή παράλυση, μπλοκάρει το νευρικό σύστημα και μπορεί να επιφέρει τον θάνατο. Η συγκεκριμένη τοξίνη συγκεντρώνεται κυρίως στο ήπαρ και στα γεννητικά όργανα του λαγοκέφαλου αλλά και στον μυϊκό ιστό, που τρώει ο άνθρωπος.

     

    Ο λαγοκέφαλος είναι ένα από τα 90 είδη ψαριών και τα περίπου 1.000 είδη θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας που πέρασαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Ολα αυτά τα είδη λέγονται «Λεσεψιανά», από το επώνυμο του Γάλλου μηχανικού Φερδινάνδου Λεσέψ, που κατασκεύασε τη διώρυγα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    National League 1: Ήττα για τον Απόλλωνα, έχασε 78-70 από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου

    Με το… αριστερό μπήκε ο Απόλλωνας στο πρωτάθλημα της...

    Γιώργος Μαζωνάκης: «Κλείδωσε» η συμφωνία του περιζήτητου τραγουδιστή με νυχτερινό κέντρο της Αθήνας

    Ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να συμφώνησε με επιχειρηματία για εμφανίσεις σε νυχτερινό...

    Καιρός: Βροχές από αύριο Δευτέρα στην Πάτρα – Χάρτες – Πρόβλεψη ανά τρεις ώρες

    Συννεφιά και άνοδο της θερμοκρασία προβλέπεται για σήμερα Κυριακή...

    Τι αποκαλύπτουν για εμάς οι πρώην σύντροφοί μας;

    «Μια φορά κι έναν καιρό/ Λίγα λάθη πριν/ Ήμουν...