ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Το ρολόι της Τριών Συμμάχων όταν ήταν πραγματικά άνθινο!

    Ημερομηνία:

    Το άνθινο ρολόι στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας ήταν κάποτε ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και τους επισκέπτες της.

    Ένα σημείο αναφοράς που κέντριζε το ενδιαφέρον, με τους επισκέπτες να βγάζουν φωτογραφίες με αυτό και το ρόλοι να αποτελεί μια από τις βασικές καρτ ποστάλ της Πάτρας. Πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που δίνουν και τόσο μεγάλη σημασία στο ρολόι περνώντας από την πλατεία Τριών Συμμάχων.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έχει πάψει να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον αφού το στοιχείο που κυριαρχεί σε αυτό, δεν είναι πια τα ολόφρεσκα και άνθινα λουλούδια , αλλά τα χορτάρια που μπορεί να είναι φροντισμένα, αλλά δεν είναι άνθη.

    Το άνθινο ρολόι μπορεί πλέον να λειτουργεί (κάποτε του είχαν κλέψει το λεπτοδείκτη αν θυμάστε) και να έχει προχωρήσει η αντικατάσταση του μηχανισμού του, όμως για να αποκτήσει την αίγλη που είχε κάποτε, χρειάζεται να έχει άνθη.

    Η φωτογραφία είναι του Διονύση Γράψα από τα πρώτα χρόνια που είχε γίνει αυτό το έργο, κάπου στα 1975.

     

     

    Ρετρό - Το ρολόι της Τριών Συμμάχων όταν ήταν πραγματικά άνθινο!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέσσερις σίγουροι τρόποι για καλύτερο σεξ

    Τα υποκείμενα αρνητικά συναισθήματα που έχουν οι γυναίκες γύρω...

    Τα τρία ζευγάρια ζωδίων που κάνουν τους χειρότερους καβγάδες

    Οι εντάσεις και οι διαφωνίες σε ένα ζευγάρι είναι...

    6 άγνωστες χρήσεις της ταμπλέτας πλυντηρίου στην καθαριότητα της κουζίνας μας

    Αυτό που με σιγουριά όλοι γνωρίζουμε, είναι ότι οι ταμπλέτες...

    Αίγυπτος: Πώς χτίστηκαν οι Πυραμίδες – Ίσως βρέθηκε η απάντηση στον γρίφο αιώνων

    Ο τρόπος με τον οποίο χτίστηκαν οι πυραμίδες της...