Το ελαιόλαδο που βρίσκεται στην ελληνική αγορά δεν είναι πάντα εξαιρετικής ποιότητας, ενώ αντίθετα υπάρχουν διάφορες παράμετροι που πρέπει να προσέξετε πριν προχωρήσετε στην αγορά του.
Αυτοί είναι μικροί παράγοντες που κάνουν τη διαφορά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορούν να μας βοηθήσουν στην επιλογή. Πρέπει λοιπόν να αξιολογήσετε:
Τη διαύγεια του
Την παρουσία συντηρητικών
Το ελαιόλαδο σίγουρα διαθέτει αισθητικές παραμέτρους που όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε με μια απλή ματιά. Ορισμένοι τύποι αυτού του προϊόντος υποβάλλονται σε επεξεργασία για να διασφαλιστεί ότι η ημερομηνία λήξης τους μπορεί να παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μπορεί να βρούμε συντηρητικά μέσα στο λάδι τα οποία βλάπτουν την υγεία μας.