ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: Οι Μπεφάνες βγήκαν βόλτα στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Οι Μπεφάνες βγήκαν βόλτα στην Πάτρα με τη σκούπα τους και καθάρισαν ξορκίζοντας όπως λένε το κακό. Ο λόγος για την ομάδα ΣΦήΓΚΕΣ η οποία αναβίωσε το έθιμο της της Befana, της Θεοφάνεια για 4η συνεχή χρονιά.

    Η ομάδα ΣΦήΓΚΕΣ διοργανώνουν αυτό το έθιμο της Befana που δανειζόμαστε από τους φίλους μας Ιταλούς, και διοργανώνεται σε πολλά άλλα κράτη της Ευρώπης.

    Ποια είναι η Befana; Είναι η καλόκαρδη, άσχημη γηραιά κυρία, με υπερφυσικές δυνάμεις, που τα χρόνια και η εμπειρίες της ζωής, της φανέρωσαν την μία και μοναδική αλήθεια: «το μόνο που μετράει σε τούτη τη ζωή είναι το ΟΥΡΑΝΙΟ ΦΩΣ, η ΑΓΑΠΗ, δηλαδή η ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ διότι ο Θεός Αγάπη εστί».

    Για να τα βιώσεις αυτά, θα πρέπει στρέψεις τα μάτια σου άνωθεν και να πετάξεις πάνω από τις υλικές μικρότητες και κακίες. Γι’ αυτό, η befana δανείστηκε από τις μάγισσες των παραμυθιών το μυτερό προς τα άνω καπέλο και την σκούπα τη μαγική, σύμβολο υπέρβασης της υλικής βαρύτητας, σαν το μαγικό χαλί του Αλαντίν που συμβολίζει την αγάπη, την φιλία και την πίστη.

    «Μπεφάνες καθαρίσαμε κ ξορκίσαμε το κακό. Και τα καλά παιδιά γλυκάθηκαν..

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΒΗ: Εθελοντισμός: Δεν είναι απλά μια γιορτή, είναι η φωνή που γίνεται δράση

    Της Μαρίας Γούβη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του σπιράλ...

    Πάτρα: Σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις για τα Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου

    Σημαντικές διακρίσεις στις κατατάξεις Shanghai Ranking και EngiRank για...

    Αχαΐα: Ο Ανδρέας Κατσανιώτης για το επόμενο μεγάλο έργο διαχείρισης νερού στον κάμπο (Φωτο)

    Στην επίσημη παράδοση των τελευταίων 10 χιλιομέτρων της νέας...

    Η οργανωμένη επίθεση των ολιγαρχών και το φόβητρο που λέγεται Νίκος Ανδρουλάκης

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη Δημοσιογράφου αν. Γραμματέα Επικοινωνίας, ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ποιοι...