ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: “Εφυγε” ένας αθλητής και τζέντλεμαν των Πατρών

    Ημερομηνία:

    Έφυγε από τη ζωή, ανήμερα του Πάσχα (2/5) ο Πατρινός Νίκος Μπρουσσινός σκορπώντας τη θλίψη σε φίλους και συγγενείς.

    Ο εκλιπών ήταν γνωστό και αγαπητός στην Πάτρα και φανατικός Παναχαϊκιώτης.

    Άλλωστε υπήρξε και αθλητής στίβου της ΠΓΕ στα 800μ. και 1.500μ. Ήταν γιος του Τακη Μπρουσινού, που υπήρξε αθλητής της Γυμναστικής Εταιρείας Πατρών (πάλη και στίβο) και ακολούθως έφορος στίβου και διοικητικό στέλεχος της Παναχαϊκής. Το πατρικό του ήταν στην Κανακάρη και Κολοκοτρώνη, ενώ η καταγωγή του ήταν από την Καρυά Λευκάδας.

    Το όνομά του ήταν Μπουρσινός, από αναγραμματισμό σε κάποιο δημόσιο έγγραφο, έγινε Μπρουσινός. Υπηρέτησε τόσο στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο όσο και στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Ηταν επίσης ιδρυτικό μέλος της χωρωδίας «Ορφέας», παίζοντας παράλληλα κιθάρα και κύμβαλα (πιατίνια). Απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Νίκο, τον Χρήστο, την Μαριάνθη και την Ελένη.

    Ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους στην πρώτη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936. Ο γιος του Νίκος διστηρούσε το αρχείο του, το οποίο έχει ψηφιοποιηθεί. Ήταν εργοδηγός, τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός, βέρος Πατρινός, φανατικός καρναβαλιστής με αγνή αγάπη για την πόλη. Έμενε μέχρι τέλους της ζωής του επί της Καραϊσκάκη και Αγίου Νικολάου.

    (του Τάσσου Σταθόπουλου)

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: "Εφυγε" ένας αθλητής και τζέντλεμαν των Πατρών

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: "Εφυγε" ένας αθλητής και τζέντλεμαν των Πατρών

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: "Εφυγε" ένας αθλητής και τζέντλεμαν των Πατρών

     

     

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: "Εφυγε" ένας αθλητής και τζέντλεμαν των Πατρών

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Το «ευχαριστώ» Μπούρα σε Αλεξοπούλου για τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το «ευχαριστώ» του Πρύτανη του Πανεπιστημίου...

    Παράξενα facts για τον οργασμό, που ίσως δεν γνωρίζατε

    Σκέφτεστε ποτέ την επιστήμη πίσω από τον οργασμό; Μάλλον όχι,...

    Ξέρετε πόσα χρόνια «κρύβει» το συχνό σεξ;

    Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν,...

    Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη λίμπιντο – Πώς μπορεί να αλλάξει στα 20, 30, 40 και 50 χρόνια

    Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως ανεξάρτητα από την ηλικία...