Δεκατέσσερις συλλήψεις για «έγκλημα τιμής» στο Πακιστάν – Πυροβόλησαν ζευγάρι και τράβηξαν βίντεο

Ημερομηνία:

Η αστυνομία του νοτιοδυτικού Πακιστάν συνέλαβε συνολικά 14 υπόπτους για τη δολοφονία ενός ζευγαριού που φέρεται ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός μιας τοπικής φυλής, ο οποίος διέταξε τη δολοφονία.

Οι φόνοι, στην επαρχία Μπαλοτσιστάν, τράβηξαν την προσοχή των αρχών αφού κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που προκάλεσε σάλο και δείχνει τους δράστες να πυροβολούν τα θύματα.

 

Ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα ήταν ο αδελφός της, που ενήργησε εκ μέρους της οικογένειας και της φυλής, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Μοάζαμ Τζαχ Ανσάρι. Τους φόνους διέταξε ο αρχηγός της φυλής, ο Σερ Μπαζ Σατάκζαϊ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρώτος υπουργός της επαρχίας, Σαρφράζ Μπούγκτι, είπε ότι Σατάκζαϊ έχει συλληφθεί. «Θα φροντίσουμε να ασκηθεί σε όλους ποινική δίωξη», πρόσθεσε. Δεν διευκρινίστηκε αν μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αδελφός της γυναίκας.

Τα θύματα, που κατηγορήθηκαν ότι διατηρούσαν εξωσυζυγικό δεσμό, είχαν αποκτήσει πολλά παιδιά από τους γάμους τους, είπε ο Μπούγκτι. Αρχικά, η αστυνομία πίστευε ότι τους σκότωσαν επειδή παντρεύτηκαν μεταξύ τους παρά τις αντιρρήσεις των οικογενειών τους.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, για κανένα λόγο, να σκοτώνει κάποιον με τόσο οδυνηρό, βδελυρό τρόπο. Είναι έγκλημα. Είναι φόνος», τόνισε ο Μπούγκτι.

Το βίντεο έδειχνε έναν άνδρα να πυροβολεί τη γυναίκα από πολύ κοντινή απόσταση και έναν αιμόφυρτο άνδρα πεσμένο στο έδαφος, κοντά στο πτώμα της. Στα επόμενα πλάνα, πολλοί άνδρες πυροβολούν τους δύο νεκρούς.

Τοπικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την εκταφή των σορών για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Video: Χάκερ έβαλαν πορνό σε γιγαντοοθόνες των δρόμων

Οδηγοί στη Γκίζα της Αιγύπτου βρέθηκαν μπροστά σε πορνογραφικά...

Δυτική Ελλάδα – βίντεο: Καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του μια ανάσα από την ακτή

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν το βράδυ της...

Δυτική Ελλάδα: Τρεις νεκροί σε τροχαία τον Οκτώβριο – Πάνω από 4.400 παραβάσεις στους δρόμους

Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και των θυμάτων τους καταγράφηκε στη...

Sold out ανακοίνωσε η ΕΠΟ για το ματς της εθνικής ποδοσφαίρου με τη Σερβία

Κατάμεστο αναμένεται το Πανθεσσαλικό για τη σπουδαία αναμέτρηση της...