Δεν ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου τα οστά που βρέθηκαν στα Δερβενοχώρια

Ημερομηνία:

Δεν ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου τα τμήματα σκελετού, όπως διάφορες φήμες διακινούσαν, που βρέθηκαν σε σπήλαιο βάθους 60 μέτρων στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια, από σπηλαιολόγους στις 27 Οκτωβρίου.

Από την πρώτη ανθρωπολογική εξέταση που έγινε στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών από καθηγητή ανθρωπολόγο, προκύπτει πως η παλαιότητά τους συμπίπτει χρονολογικά με την χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σημείο και ήταν του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για ενήλικο άντρα λευκής φυλής και από την παλαιότητα που εμφανίζουν τα οστά, χρονολογούνται είτε στην εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου είτε του Εμφυλίου Πολέμου, μπορεί και προγενέστερα λόγω των συνθηκών σταθερής θερμοκρασίας και ψύξης εντός του σπηλαίου, σε καμία περίπτωση όμως μεταγενέστερα.

Θα ληφθεί DNA για γενετικό έλεγχο με την βάση εξαφανισμένων προσώπων με τα αποτελέσματα όμως να θεωρούνται από τώρα απίθανα, αφού αν χρονολόγηση είναι αυτή, δεν υπάρχει βάση από εκείνη την εποχή και άρα είναι μάλλον πιθανό να παραμείνουν αταυτοποίητα.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Τα «αόρατα» αυτοκίνητα της Τροχαίας βγήκαν στους δρόμους – Πώς καταγράφουν παραβάσεις εν κινήσει

Το αυτοκίνητο που κινείται πίσω ή δίπλα σας μπορεί...

Σχολικά Γεύματα: 59 Δημοτικά της Αχαΐας που εντάσσονται στο πρόγραμμα! Ποια είναι σε κάθε Δήμο – ΛΙΣΤΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση...

Τραγική φιγούρα η μάνα από τα Λουσικά στην κηδεία! Σήμερα στον ανακριτή ο 27χρονος

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της 25χρονης...