Δεν αποκλείει τσουνάμι επτά μέτρων στον Μαρμαρά Τούρκος καθηγητής

    Ημερομηνία:

    Ο γνωστός Τούρκος γεωλόγος, καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ, υποστήριξε ότι ο αναμενόμενος μεγάλος σεισμός στη Θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι, το ύψος του οποίου θα έφτανε τα επτά μέτρα στις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.

    Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία της Ηράκλειας στην Ανατολική Θράκη, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι «το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας εκτείνεται από την Κωνσταντινούπολη έως την Ηράκλεια και η κίνηση αυτού του ρήγματος επηρεάζει άμεσα τον σεισμικό κίνδυνο στην περιοχή. Στην περιοχή αναμένεται σεισμός 7,6 Ρίχτερ, ως εκ τούτου η Ηράκλεια βρίσκεται στο στόμα του λύκου».

    Φλίγκος
    Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι συνέπειες του πιθανού αυτού σεισμού εξαρτώνται από το αν θα υπάρξει μετατόπιση του εδάφους ή όχι. «Εάν υπάρξει μετάπτωση του εδάφους, γεγονός που μπορεί να συμβεί, μπορεί να δημιουργηθεί τσουνάμι στην κεντρική λεκάνη. Αυτό υπολογίστηκε στα ανατολικά της Θάλασσας του Μαρμαρά».

    Όπως είπε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. «Θα μπορούσε να δημιουργηθεί τσουνάμι κοντά στα 7 μέτρα ως αποτέλεσμα μιας πιθανής μετάπτωσης του εδάφους. Στον ‘Αγιο Στέφανο, όπου βρίσκεται η Σχολή Πολέμου της Αεροπορίας, το ύψος του κύματος θα μπορούσε να φτάσει και τα 7 μέτρα» σημείωσε ο Τούρκος καθηγητής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Εξαφανίσθηκε κορίτσι 15 ετών – Αγωνία για την Μαρκέλλα – ΦΩΤΟ

    Στις 2 Μαΐου 2025, και ώρα 10:30, εξαφανίστηκε από...

    Πανηγύρισε η Αγία Τριάδα στον Ψαθόπυργο – ΦΩΤΟ

    Με ἱεροπρέπεια, ἐκκλησιαστικὴ λαμπρότητα καὶ βαθυτάτην πνευματικὴν κατάνυξιν, ἐτελέσθη...

    Ολονύκτιες αγρυπνίες απόψε στο Άγιο Όρος – Μοναχοί προσεύχονται μετά τον σεισμό των 5.3 ρίχτερ

    Ολονύκτιες αγρυπνίες και πανστρατιά προσευχής οργάνωσαν οι μοναχοί στο...