«Δεν είμαστε σε πόλεμο, αλλά ούτε και σε ειρήνη», δηλώνει ο Σουηδός πρωθυπουργός

    Ημερομηνία:

    Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν βρίσκεται σε πόλεμο», αλλά ούτε και σε ειρήνη, αναφερόμενος στις υβριδικές επιθέσεις και έναν πόλεμο «δια αντιπροσώπων» στο έδαφός της.

    «Η Σουηδία δεν είναι σε πόλεμο, αλλά ούτε και σε ειρήνη. Η πραγματική ειρήνη σημαίνει ελευθερία και απουσία σοβαρών συγκρούσεων μεταξύ των χωρών», δήλωσε στο ετήσιο Φόρουμ για την Άμυνα που διεξάγεται στο Σάλεν.

    «Εμείς και οι γείτονές μας δεχόμαστε υβριδικές επιθέσεις που δεν γίνονται με πυραύλους ή με στρατιώτες αλλά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με χρήματα, με παραπληροφόρηση, με απειλές δολιοφθοράς», συνέχισε. «Αυτή η κατάσταση και το γεγονός ότι παράξενα πράγματα εξακολουθούν να συμβαίνουν στη Βαλτική Θάλασσα μας οδηγούν στη σκέψη ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εχθρικές προθέσεις», πρόσθεσε.

    Πολλά υποθαλάσσια καλώδια, τηλεπικοινωνιών και μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, υπέστησαν βλάβη τους τελευταίους μήνες στη Βαλτική. Πολιτικοί και εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η καταστροφή των καλωδίων εντάσσεται στον «υβριδικό πόλεμο» που διεξάγει η Μόσχα εναντίον των δυτικών χωρών.

    Ο Κρίστερσον δεν κατηγόρησε ευθέως καμία χώρα στην ομιλία του. Μιλώντας ωστόσο γενικότερα για τις υβριδικές επιθέσεις στην περιοχή, είπε: «Η ρωσική απειλή ενδέχεται να είναι μακροπρόθεσμη. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε για την άμυνά μας». Πρόσθεσε ότι η σουηδική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με «μεγάλη σοβαρότητα» την κατάσταση καθώς θεωρεί ότι η χώρα ζει «στην εποχή των πολέμων δια πληρεξουσίων».

    «Το Ιράν καταφεύγει σε βίαιες, οργανωμένες συμμορίες εγκληματιών στη Σουηδία για να πραγματοποιεί επιθέσεις στη χώρα μας», υποστήριξε.

    Στα τέλη Μαΐου, η σουηδική υπηρεσία πληροφοριών Säpo κατηγόρησε το Ιράν ότι στρατολογεί μέλη σουηδικών συμμοριών, μεταξύ των οποίων και ανηλίκους, για να διαπράττουν «βίαιες ενέργειες» εναντίον των ισραηλινών συμφερόντων και άλλων στόχων στη Σουηδία. Η Τεχεράνη διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Πούτιν πρότεινε την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία την Πέμπτη στην Τουρκία

    «Προτείνουμε στο Κίεβο να επαναλάβει τις άμεσες διαπραγματεύσεις χωρίς...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Τεράστιες ουρές για προσκύνημα στον Αγιο Νικόλαο Σπάτα

    Παμπελοποννησιακός πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας...

    Βατικανό: Ο πάπας Λέων επισκέφθηκε τον τάφο του Φραγκίσκου και άφησε ένα τριαντάφυλλο (εικόνες)

    Ο πάπας Λέων ο ΙΔ', πραγματοποίησε χθες ιδιωτική επίσκεψη...

    Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων – Απέσπασε πάνω από 550.000 ευρώ

    Σπείρα απατεώνων, τα μέλη της οποίας κατάφεραν να αποσπάσουν...