Δεν μειώνει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Όχι σε μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει η κυβέρνηση ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, σημειώνοντας ότι αυτό το οποίο ακούγεται και γράφεται δεν ισχύει.

Οι τιμές του λαδιού αναμένεται να αποκλιμακωθούν τους επόμενους μήνες και ειδικότερα μετά τα Χριστούγεννα, αλλά η αγορά έχει ήδη αλλάξει και οι καταναλωτές το έχουν εγκαταλείψει σε ποσοστό που φθάνει ακόμη και στο 40%.

Ο κ. Μαρινάκης, αν και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση μόνιμων παρεμβάσεων μείωσης φόρων , επέμεινε στον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια έχει αποδειχθεί ότι το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν έφτασε στον καταναλωτή αλλά οδήγησε και σε αυξήσεις τιμών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ισπανία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε μάλιστα πως στην χώρα μας φαίνεται ότι για τέταρτο συνεχόμενο μήνα έχουμε μειώσεις στις τιμές των τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ, αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων και πρόσθεσε ότι «είναι μία μάχη που συνεχίζουμε να την δίνουμε, αλλά με μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι θα αποδώσουν».

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Mα ποια είναι αυτή η υπέροχη 𝗞𝗿𝗶𝗶𝘀𝘁𝗮𝗹 𝗔𝗻𝗻;

Αυτή η διαπεραστική φωνή που συνοδεύει τα πλήκτρα του Μεξικανού...

Νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγει ο Εθνικός Διάλογος για το σχολείο του αύριο

Το Νέο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο, το σχολείο που αλλάζει, οι δεξιότητες που...

Τι συμβαίνει με τα ανθρωποειδή ρομπότ που τρέχουν και μετά… διαλύονται κατά τη διάρκεια αγώνων στην Κίνα, βίντεο και φωτογραφίες

Μετά από πέντε ημέρες οι Ολυμπιακοί Αγώνες Ρομπότ του Πεκίνο ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη...