Δεν “όπλισε” αρχαιοκάπηλος το χέρι του κρεοπώλη! Τι λένε οι Αρχές

    Ημερομηνία:

    Από τις εξαντλητικές έρευνες των Αρχών ασφαλείας του Μεσολογγίου δεν έχει προκύψει ότι πήρε εντολή ο 50χρονος κρεοπώλης Συμεών (Μάκης) Ρήγας να εκτελέσει τον 31χρονο, για να του κλείσει το στόμα επειδή κάτι δήθεν επιβαρυντικό γνώριζε για κάποιο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων- κι ας υφίσταται τέτοιο κύκλωμα που «λυμαίνεται» τον κάμπο του Ευηνοχωρίου.

    Οι διωκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει τα άτομα του κυκλώματος στο Αγρίνιο, το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι, που πράγματι είχαν επαφές με το θύμα και τον φερόμενο ως δολοφόνο του, κρεοπώλη, όμως η αρχαιοκαπηλία λογίζεται μόνο ως παράπλευρη, παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν έχει σχέση με το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος της 4ης Ιανουαρίου στον βάλτο του Ευηνοχωρίου.

    Την ανωτέρω ισχυρή εκδοχή ασπάζεται και ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που μάλιστα χθες επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, συνεργαζόμενος με την οικογένεια του Μπάμπη και δίνοντας συνέχεια στη δική του έρευνα: «Δεν φαίνεται να συσχετίζεται η έντονη δράση αρχαιοκάπηλων στην Αιτωλοακαρνανία με τον φόνο του Μπάμπη από τα στοιχεία που κι εγώ έχω συλλέξει. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι μέγα πρόβλημα η ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, γιατί δρουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα στο παρελθόν στον ίδιο νομό, όπως είναι γνωστό, φρόντισαν να κλείσουν τα στόματα δύο αθώων κτηνοτρόφων».

    Εξάλλου, ανώτατη αστυνομική πηγή, μιλώντας στην «Π» χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός ότι συνελήφθη ο αλβανικής καταγωγής 36χρονος ενόσω έτρεχαν οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για τον φόνο του Μπάμπη:

    «Οι θεσσαλονικείς συνάδελφοι είχαν την πληροφορία και εντόπισαν τον 36χρονο στην Αθήνα, έχοντας σχετική πληροφορία για την αρχαιοκαπηλική δραστηριότητά του, σε χρόνο που προηγείτο της ημερομηνίας του φόνου. Ενώ από τις λεπτομερείς έρευνες δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε επαφές με τον Μπάμπη και τον κατηγορούμενο κρεοπώλη, άσχετα αν δράστης και θύμα ενδιαφέρονταν για αρχαιολογικά ευρήματα…».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...