Δεν θα γιορτάσει σήμερα ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος λόγω πένθους

    Ημερομηνία:

    Στις 27 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδήν των ιερών Λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

    Κατά την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήριά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

    Όμως εφέτος, οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών “δεν θα εορτάση ο Σεβασμιώτατος, τιμώντας και σεβόμενος την μνήμην του αοιδίμου και εν Ουρανοίς αυλιζομένου, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, ο οποίος προ ολίγων ημερών, μετέστη προς την αιώνιον και μακαρίαν ζωήν.

    Ο Σεβασμιώτατος, θα τελέση το βράδυ της Παρασκευής, προς Σάββατο, 26 προς 27 Ιανουαρίου 2024, ιερά Αγρυπνία, όπως κάθε Παρασκευή, στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

    Όπως, τυγχάνει, τοις πάσι γνωστόν, ο Σεβασμιώτατος, αντί προσφοράς δώρων, τα οποία ούτως η άλλως δεν δέχεται, παρακαλεί, να ενισχύσουν οι ευσεβείς Χριστιανοί, το Συσσίτιον της Ιεράς Μητροπόλεως «Άρτος Αγάπης», η τον τηλεοπτικόν Σταθμόν της Ιεράς Μητροπόλεως, «ΛΥΧΝΟΣ»”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ: Ο Δήμος Πατρέων αυτοδιοικητικός – πολιτικός παρίας με ευθύνη του Δημάρχου

      Ο  Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης  απάντησε αρνητικά  στην πρόσκληση...

    Συντάξεις Απριλίου 2026: Οι ημερομηνίες για την πληρωμή των δικαιούχων πριν το Πάσχα

    Συγκεκριμένα με την διάταξη του νόμου 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος...

    ΑΑΔΕ: Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου

    Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται τις ημέρες...