Δερμιτζάκης: Ναι σε άνοιγμα λιανεμπορίου και εστίασης – Αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα

    Ημερομηνία:

    Υπέρ της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων του lockdown τάχθηκε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, τόνισε πως ανοίγοντας ορισμένες δραστηριότητες, σε εξωτερικούς χώρους θα βοηθήσει την ψυχολογία των πολιτών και θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού. «Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο», είπε.

    Συνέχισε δε λέγοντας πως «αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα» ενώ πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα μίλησε για άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού, της εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών.

    Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον κ. Παυλάκη, σημείωσε πως «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπαλί: Οι «έξυπνοι» μακάκοι ξαφρίζουν smartphones και πορτοφόλια από τους τουρίστες!

    Εάν πάτε στο Μπαλί και θέλετε να επισκεφθείτε ιερούς...

    Έστειλαν στην θερμή γειτόνισσα σημείωμα να μην ουρλιάζει τόσο στο σεξ

    Βρετανία. Ένα ζευγάρι κάνει παθιασμένο έρωτα, αλλά η κοπέλα...

    Twitter : Αστεία βίντεο με ζώα που προκαλούν γέλιο γίνονται viral

    Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε ορισμένες αστείες αλληλεπιδράσεις μεταξύ...

    Μία groomer μοιράζεται τα μυστικά για ένα υγιές τρίχωμα στα κατοικίδιά μας

    Το λαμπερό τρίχωμα στα ζώα μας είναι ένδειξη υγείας-φυσικά,...