ΔΕΘ: Στο επίκεντρο το πακέτο μέτρων για φόρους, τεκμήρια και νοικοκυριά

Ημερομηνία:

Η επερχόμενη παρουσίαση των κυβερνητικών εξαγγελιών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό έχει μετατραπεί σε επίκεντρο έντονης πολιτικής σύγκρουσης. Η κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά από μόνιμες πρωτοβουλίες με σκοπό την οικονομική ενίσχυση τόσο των ιδιωτών όσο και των εμπορικών οντοτήτων.

Στρατηγική και οικονομικές προτεραιότητες

Από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου, οι επερχόμενες δράσεις χαρακτηρίζονται ως «ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα μέτρα», τα οποία σχεδιάζονται με στόχο να προσφέρουν ουσιαστική θωράκιση σε διάφορα κοινωνικά στρώματα και επαγγελματικούς κλάδους, αποφεύγοντας παράλληλα την επιβάρυνση των φορολογουμένων με νέες υποχρεώσεις. Οι αρμόδιοι παράγοντες επισημαίνουν πως υφίσταται το απαραίτητο οικονομικό περιθώριο, ώστε να δοθεί έμφαση στην υποστήριξη συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, όπως:

  • Συνταξιούχοι
  • Δημόσιοι υπάλληλοι
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Αυτοαπασχολούμενοι
  • Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αντιδράσεις και κριτική της αντιπολίτευσης

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα ζητήματα που εξετάζονται είναι η προοπτική σταδιακής κατάργησης των τεκμηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μια κίνηση που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Το ΠΑΣΟΚ ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της έλλειψη αξιοπιστίας. Σύμφωνα με τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο θεσμός του τεκμαρτού εισοδήματος συνιστά μια άδικη φορολογική επιβάρυνση, ενώ το κόμμα δεσμεύεται για την οριστική κατάργησή του σε περίπτωση ανάληψης της διακυβέρνησης.

Συνολικά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αναδεικνύοντας προβλήματα όπως η ακρίβεια, το αυξημένο κόστος διαβίωσης, οι τιμές στην ενέργεια και το ισχύον φορολογικό πλαίσιο. Οι επικριτές της κυβέρνησης θεωρούν τις εξαγγελίες ως αποσπασματικές παρεμβάσεις με προεκλογική στόχευση, απαιτώντας την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για τη μεταρρύθμιση του παραγωγικού και φορολογικού συστήματος της χώρας. Η οριστικοποίηση του τελικού σχεδίου που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ροδινή Aχαϊας: 33 χρόνια από την τραγωδία με το Canadair – Οι δύο πιλότοι που έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες

Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 22 Αυγούστου, από μία...

Νίκος Οικονομόπουλος: Πανικός για μια selfie με τον τραγουδιστή στη Μύκονο

Ο Νίκος Οικονομόπουλος έκανε μια μικρή απόδραση στη Μύκονο. Ο Νίκος Οικονομόπουλος συνδύασε...

Πάτρα: 𝐃𝐢𝐠𝐠𝐢𝐧𝐠, δίσκοι και μουσική…..! Μια συζήτηση με το 𝐉𝐨𝐞 𝐑𝐞𝐜𝐨𝐫𝐝𝐬.

Το βινύλιο δεν έφυγε ποτέ πραγματικά. Μπορεί για αρκετά...