ΔΕΥΑΠ: Σχετικά με τη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου στο Ακταίο

    Ημερομηνία:

    Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο φύλλο του περασμένου Σαββατοκύριακου και προς ενημέρωση των κατοίκων του Ακταίου,  από τη ΔΕΥΑΠ διευκρινίζεται ότι στην περιοχή το δίκτυο αποχέτευσης είναι ανενεργό, καθώς δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία. Τα λύματα προέρχονται από παράνομες συνδέσεις, χωρίς να έχει δοθεί καμία άδεια από τη ΔΕΥΑΠ στην περιοχή του Ακταίου.

    Η ΔΕΥΑΠ πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους του δικτύου λυμάτων και όπου υπάρχουν ενδείξεις παράνομων συνδέσεων άμεσα προβαίνει στη σφράγιση των φρεατίων προσαρμογής. Πριν από το Πάσχα η ΔΕΥΑΠ προέβη σε καθαρισμό του δικτύου για την απομάκρυνση των λυμάτων, όμως, παρ’ όλα αυτά, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η παράνομη διοχέτευση λυμάτων και υπογείων νερών στον ανενεργό αγωγό και είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους, αφού αδειάζονται βόθροι με αντλία στο δίκτυο κατά τις νυχτερινές ώρες.

    Καμία λανθασμένη συνδεσμολογία αγωγών δεν έχει γίνει στο δίκτυο και η ΔΕΥΑΠ διαχειρίζεται τα λύματα σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες.

    Τέλος, η ΔΕΥΑΠ ενημερώνει ότι προχωρά στον έλεγχο του δικτύου στη συγκεκριμένη περιοχή και προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα την ενημέρωση των κατοίκων για την έναρξη της διαδικασίας σύνδεσης των ακινήτων της παραλιακής του Ακταίου στην αποχέτευση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χρόνης Εξαρχάκος: Ο λόγος που δεν παντρεύτηκε ποτέ

    Γεννήθηκε στη Σύρο και σπούδασε στη δραματική σχολή του...

    Δείκτης βιωσιμότητας: Τα δέκα καλύτερα και δέκα χειρότερα μέρη για να ζεις

    Με κριτήριο την κουλτούρα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την εκπαίδευση,...

    Στα όρια τους τα νοικοκυριά: 6 στους 10 μόλις που τα βγάζουν πέρα τον μήνα

    Εξι στους δέκα καταναλωτές στην Ελλάδα δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν...

    Στην Ευρώπη τα 10 δημοφιλέστερα σιντριβάνια του κόσμου: Ένα ελληνικό στην 26η θέση

    Από τη Ρώμη και το Βερολίνο μέχρι το Περού...