ΕΚΤΑΚΤΟ: ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ 5 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ: Ξεκινά στρατιωτική επιχείρηση

    Ημερομηνία:

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματός του ότι ενέκρινε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

    «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του λίγο πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

    Ο κ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

    Μερικά λεπτά αφού μίλησε ο ρώσος πρόεδρος, δημοσιογράφοι μετέδωσαν πως άκουσαν τον ήχο ομοβροντιών πυροβολικού κοντά στο Κίεβο και πυρά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπορισπίλ.

    Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βορείου Ατλαντικού στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Φαίνεται πράγματι ότι έχει αρχίσει», είπε ο αξιωματούχος του NATO.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέμπη: Αποχή των δικηγόρων της Πάτρας στις 28 Φεβρουαρίου

    Οι δικηγόροι της Πάτρας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού...

    ΠΑΤΡΑ: Το μεγαλύτερο καρναβαλικό πάρτι του 2025 θα γίνει την Κυριακή και είναι… πράσινο!

    Το Πατρινό Καρναβάλι και όσοι το υπηρετούν με αγάπη...

    ΠΑΤΡΑ: Κλειστές στις 28 Φεβρουαρίου όλες οι Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις

    Με αποφάσεις των Διοικουσών Επιτροπών των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων...

    Τέμπη: Ωριαία διακοπή και ενός λεπτού σιγή στα δικαστήρια την Παρασκευή από δικαστικούς λειτουργούς

    Διακοπή των συνεδριάσεων στα δικαστήρια από τις 11:00 έως τις 12:00...
    Best Shop