Διάκριση για το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Ημερομηνία:

Πρωτοποριακή συνεργασία ελληνικών ερευνητικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Σύγχροτρον (ESRF) για τη μελέτη αρχαίων αντικειμένων ηλικίας άνω των 3.500 ετών.

Για πρώτη φορά, ερευνητικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συνεργάστηκαν με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στη μελέτη δύο σημαντικών αρχαίων αντικειμένων ηλικίας άνω των 3.500 ετών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Σύγχροτρον (ESRF) στη Γαλλία, με τη χρήση προηγμένων τεχνικών ακτινοβολίας συγχρότρον, σε συνδυασμό με εργαστηριακές μετρήσεις που έγιναν στην Ελλάδα.

Στόχος ήταν η απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων σχετικά με την αυθεντικότητα, την τεχνολογία κατασκευής, τη σύσταση των υλικών και την κατάσταση διατήρησης των αντικειμένων

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Μια ξεχωριστή γιορτή για το νέο ξενοδοχείο Filoxenia στην Καλαμάτα – φωτο

Μια ξεχωριστή γιορτή για το νέο ξενοδοχείο Filoxenia, που...

Ο Σάκης Ρουβάς κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Κραγιόν» – Βίντεο

Ο Σάκης Ρουβάς, ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής ετοίμασε ένα...