Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Η μαγεία και το «φως» της Jazz ξετυλίχθηκαν στα Παλαιά Σφαγεία

Ημερομηνία:

Ένα από τα πιο σημαντικά και μακροβιότερα jazz μουσικά σχήματα στην Ελλάδα, με διεθνή καταξίωση, «χρωμάτισε» το βράδυ της Κυριακής 28 Μαΐου την τρίτη ημέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «More & jazz».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα των «Παλαιών Σφαγείων» το κοινό της Πάτρας απόλαυσε το  Yiorgos Fakanas group, – Tάκης Πατερέλης (saxes), Σάμμυ Αμίρης(piano), Γιώργος Φακανάς (bass) και Μένιος Πασιαλής (drums) – σε μια μοναδική στο είδος της συναυλία.

dsc_5604.jpg

Στη σκηνή των  «Παλαιών Σφαγείων» ξεδιπλώθηκαν η  μαγεία και το φως των συνθέσεων, οι αυτοσχεδιασμοί που έκοβαν την ανάσα, η πυκνή και ουσιαστική ενορχήστρωση, οι μελωδικές γραμμές που λειτούργησαν σαν γέφυρες οδηγώντας τον ακροατή στην επόμενη ηχητική περιπέτεια, σε συνδυασμό με την άρτια μουσική εκτέλεση.

Το γκρουπ παρουσίασε κυρίως συνθέσεις από τις πιο πρόσφατες ορχηστρικές δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Φακανά.

ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ JAZZ

Η αυλαία της ενότητας Jazz & More θα «πέσει» σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου στις 9.30 το βράδυ με την πραγματοποίηση από το Δημοτικό Ωδείο της Πάτρας εργαστηρίου jazz.

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Ατομικό εισιτήριο (και για τις τρεις ημέρες) 20,00€

Ατομικό ανά ημέρα 10,00€ . Άνεργοι, φοιτητές, άνω των 65 ετών 7,00€

Ομαδικά εισιτήρια άνω των 20 ατόμων 5,00€. Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός είσοδος δωρεάν.

Την Δευτέρα 29 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία από το σεμινάριο η Γενική Είσοδος είναι 5.00€.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η Χριστίνα Σταρακά εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στις εκδηλώσεις για την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέα

Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά θα εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ...

Πάτρα: Επιστολή Θ. Τουλγαρίδη σε δύο υπουργεία για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ),...

Η Δυτική Ελλάδα στα ευρωπαϊκά οικοσυστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης και βιομηχανικής καινοτομίας – φωτο

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την αξιοποίηση της...

Γιώργος Γεροντιδάκης: 100 φορές πιο ταλαντούχα από εμένα η Ντορέττα Παπαδημητρίου

Στο πλαίσιο της εμφάνισής του στην εκπομπή «Πρωινό» την...