Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ο «Γυάλινος Κόσμος» στις 13 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο

    Ημερομηνία:

    Ο Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουϊλιαμς – ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική – «σταθμεύει» στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ και το «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας».

    Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

    «Ο Τομ θυμάται στιγμές της οικογενειακής του ζωής. Η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας, έχει συνθλίψει τα όνειρά του.
    Η Λόρα, η αδερφή του, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από γυάλινα ζωάκια.

    Η Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ.
    Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους, θα τους απογοητεύσει…».

    Η Λένα Παπαληγούρα, και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους. Στην καινούργια διανομή ο Γιάννης Κουκουράκης ζωντανεύει τον ρόλο του Τζιμ. Την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ενσαρκώνει η Κάτια Δανδουλάκη.

    Tαυτότητα παράστασης

    Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας. Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου. Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη. Κοστούμια: DeuxHommes. Βοηθός ενδυματολόγων: Δέσποινα Ιγνάτογλου. Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή.

    Διανομή 
    Κάτια Δανδουλάκη: η μητέρα Αμάντα Ουίνγκφιλντ. Λένα Παπαληγούρα: η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλντ. Κωνσταντίνος Μπιμπής: ο γιος Τομ Ουίνγκφιλντ. Γιάννης Κουκουράκης: ο επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ.

    Tιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20€ κανονικό
    Μειωμένο 15 € (ΑΜΕΑ,άνεργοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και φοιτητές)

    Προπωληση: viva.gr, Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3), Γωνιά του Βιβλίου ( Αγ. Νικολάου 32) και στο ταμείο του νέου «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου) στο Παμπελοποννησιακό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Που θα γίνει διακοπή νερού σήμερα

    Λόγω εργασιών μετατόπισης αγωγού ύδρευσης από την εταιρεία κατασκευής της Ε.Ο....

    Βρέθηκε ο 31χρονος που είχε εξαφανισθεί από τη Ναύπακτο

    Ο 31χρονος άνδρας, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση...

    Πάνω από 400.000 ευρώ πιστώθηκαν στον λογαριασμό της αθλήτριας που συνελήφθη για την εγκληματική οργάνωση

    Περισσότερα από 400.000 ευρώ φέρεται πως πιστώθηκαν μέσα σε...

    ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ: Ολιγοήμερη αναβολή στην παράδοση; Σήμερα στην Πάτρα ο υπουργός!

    Σκέψεις για ολιγοήμερη αναβολή της παράδοσης του τελευταίου τμήματος...