ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ: Σήμερα Τετάρτη η δίκη της Αχαϊκής

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη η εκδίκαση της υπόθεσης «Αχαϊκή Τράπεζα» στα Δικαστήρια της Πάτρας. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέχεια στις απολογίες των κατηγορουμένων. Να θυμίσουμε ότι ο πρώην Πρόεδρος Ευάγγελος Φλωράτος κατέθεσε τα εξής: ««Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην Τράπεζα…. Πήγαμε να βρούμε τον τότε Διοικητή της ΤτΕ Προβόπουλο, να του εξηγήσουμε και αυτός δεν εμφανιζόταν», είπε ο κ. Φλωράτος. Στην αρχή της απολογίας του, ο κ. Φλωράτος ανέφερε πως η όλη υπόθεση ξεκίνησε από την εκκαθαρίστρια PQH, η οποία κράτησε μια επιφύλαξη για το εάν υπάρχει ζημία της Τράπεζας ή όχι και πως μέχρι και σήμερα δεκατέσσερα χρόνια μετά ούτε έχει τελειώσει η εκκαθάριση και ούτε γνωρίζει εάν εμμένει στην εκδοχή της όποιας ζημίας. “Το 2011 η Τράπεζα είχε κέρδη” είπε ακόμη και επανέλαβε πως δεν ζημιώθηκαν οι μεριδιούχοι. Στο μεταξύ ερωτήματα έχει προκαλέσει η απουσία του εκπροσώπου της εταιρείας PQH από τη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Πάτρας,! Αν και η PQH (ήταν η εκ καθαρίστρια εταιρεία) έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Δικαστηρίου, εντούτοις κατά την τελευταία δικάσιμο δεν υπήρχε νομικός εκπρόσωπος στο Δικαστήριο. Κάτι που προκάλεσε ερωτήματα καθώς σύμφωνα με νομικές πηγές, βασικό καθήκον των παρισταμένων σε οποιαδήποτε δική προς υποστήριξη της κατηγορίας είναι να “ελέγχουν τα έργα και τις ημέρες των κατηγορουμένων”. Ωστόσο υπάρχουν οι αναφορές της εκκαθαρίστριας.

    Η δίκη έχει ξεκινήσει απο το Νοέμβριο του 2023. Χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια ερευνών από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να κάτσουν στο σκαμνί συνολικά 88 πρόσωπα ως κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας από κοινού και κατά εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Μεταξύ αυτών υπάλληλοι, δανειολήπτες που ήταν διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών και φυσικά πρόσωπα.

    GLEARNET

    Η Τράπεζα έκλεισε το 2012 , και η ζημιά του Δημοσίου ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

    Συνολικά οι μεριδιούχοι της Τράπεζας που ζημιώθηκαν ανέρχονται σε 15.000 οι οποίοι ζητούν δικαίωση για τη ζημιά που υπέστησαν.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαρία Καρυστιανού: Η αλήθεια που έθαψαν τόσο βιαστικά είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί – Η Νέμεσις κοντοζυγώνει

    Νέες καταγγελίες για τη διαδικασία εκταφών των θυμάτων του σιδηροδρομικού...

    Ρόδος: Ιερέας κατηγορείται για προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας Εσθονού τουρίστα

    Αντιμέτωπος με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι...

    Τραμπ εναντίον όλων: Δασμοί παντού – από τα φάρμακα μέχρι το Χόλιγουντ

    Από τα φάρμακα μέχρι τα έπιπλα, τα βαρέα φορτηγά...

    Πάτρα: Καταδίκη για 2 γνωστούς πατρινούς! Το δυστύχημα στην βίλα τους στο Ρίο

    Ένα τραγικό δυστύχημα που σημάδεψε την τοπική κοινωνία της Πάτρας βρέθηκε...