Δικαστήριο στο Ιράκ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Τραμπ

    Ημερομηνία:

    Εθνικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε ιρακινό δικαστήριο στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Αμπού Μέχντι αλ-Μουχάντις, ισχυρού διοικητή των φιλοϊρανικών δυνάμεων στο Ιράκ, που σκοτώθηκε πέρυσι μαζί με τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.

    «Είπα: ‘πόσο ακόμη θα πρέπει κάποιος να ακούει αυτά τα σκ…;» είχε συνεχίσει ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος προκειμένου να δικαιολογήσει τις δολοφονίες που χαρακτηρίστηκαν «παράνομες» και «αυθαίρετες» από την Ανιές Καλαμάρ, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για εξωδικαστικές εκτελέσεις.

    Το δικαστήριο ερευνών Ρουσαφά, του ανατολικού τομέα της Βαγδάτης, «αποφάσισε να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το άρθρο 406 του ιρακινού Ποινικού Κώδικα», αναφέρει η ανακοίνωση της δικαστικής αρχής.

    Το άρθρο αυτό προβλέπει την ποινή του θανάτου για τη δολοφονία εκ προμελέτης Το δικαστήριο αναφέρει πως ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα, αλλά «οι έρευνες συνεχίζονται για την αποκάλυψη των άλλων δραστών αυτού του εγκλήματος, είτε πρόκειται για Ιρακινούς είτε για ξένους».

    Εδώ και έναν χρόνο οι φιλοϊρανοί στο Ιράκ δεν σταματούν να κατηγορούν τον Ιρακινό πρωθυπουργό Μουστάφα αλ-Καζίμι, τότε επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, για συνέργεια στις δολοφονίες αυτές. Με τις αναμνηστικές τελετές της πρώτης επετείου της δολοφονίας των δύο ανδρών, το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών που σχεδιάζεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο, έχει γίνει δηλητηριώδες.

    Φιλοϊρανικά ΜΜΕ υπόσχονται «ονόματα εντός ολίγου», ενώ αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι επιστρέφουν τα πυρά των κατηγοριών σε πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέλος στα παλιά ΙΧ που δεν έχουν περάσει έλεγχο

    Από το 2026, η πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει ριζικά. Σύμφωνα...

    Σεφταλιές με κρεμμύδια και κύμινο

    Υλικά Μερίδες: 4-6 Για τις σεφταλιές 1 κιλό κιμά χοιρινό ...

    Τέλος οι τριώροφες τούρτες στους γάμους; – Η νέα τάση με ιταλικές ρίζες που τις «ισοπεδώνει»

    Για δεκαετίες, η τούρτα γάμου ήταν συνώνυμη με εντυπωσιακές κατασκευές: πολυώροφες...

    Πρώτη τοποθέτηση Σιάο για τον Άρη: «Ενθουσιασμός, τιμή και ευγνωμοσύνη»

    Ο επενδυτικός οργανισμός RHC Group που ανήκει στην οικογένεια,...