Μετατέθηκε τελικά για τις 17 Δεκεμβρίου η αγόρευση του Εισαγγελέα στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας, που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.
Ο λόγος ήταν το αίτημα που υπέβαλε ένας από τους κατηγορούμενους, ο γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας Θ. Καμπέρος, που δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών, ο οποίος υποστήριξε πως λόγω προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε να παραστεί στο δικαστήριο στις προηγούμενες δικασίμους και ζήτησε να απολογηθεί.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του και ο κατηγορούμενος εξέθεσε τις δικές του απόψεις, περιγράφοντας την σχέση που είχε με την Αχαϊκή Τράπεζα, ενώ άφησε τις δικές του αιχμές, τόσο για την αντιμετώπιση που είχε λάβει από τα στελέχη της αλλά και για τις βολές που είχε δεχθεί από τον Σύλλογο των Μεριδιούχων για τα δάνεια που είχαν πάρει οι εταιρείες του.
«Όλα τα δάνεια που είχα λάβει από την Αχαϊκή αλλά και από τις συστηματικές τράπεζες είχαν προσωπικές εγγυήσεις και καλύπτονταν επαρκώς», ανέφερε απολογούμενος στο Δικαστήριο, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε η Αχαϊκή Τράπεζα το 2008.
«Μου φέρθηκαν πιο σκληρά από όλους. Θα μπορούσαν να εκποιήσουν τις μετοχές μου και να μειωθεί κατά πολύ το πόσο της δανειοδότησης που όφειλα», είπε, μεταξύ άλλων, ενώ άφησε αιχμές ότι δέχθηκε «πόλεμο» ως επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο.
Παράλληλα, διέψευσε ότι προέβη σε καταγγελία κατά της Τράπεζας στον Σύλλογο των Μεριδιούχων. Μάλιστα, υποστήριξε πως η αναφορά που είχε κάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, ότι η γυναίκα του έλαβε δάνειο ως νοικοκυρά, δεν ευσταθεί, εφόσον η σύζυγός του είναι εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας, και μάλιστα ακόμα και σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος σε κατασκευαστική εταιρεία, η οποία είναι «καθαρή».
Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Κώστας Σκουζές υπογράμμισε στην εφημεριδα «Γνωμη» πως «τα δάνεια που είχε λάβει ο εντολέας μου ήταν ίσα της αξίας των μερίδων που είχε όλη η οικογένειά του, η οποία είχε εγγυηθεί σε αυτά. Αν ρευστοποιούνταν αμέσως το 2008 από την Αχαϊκή -καίτοι ενήμερος στις υποχρεώσεις του ο εντολέας μου- και δεν έκλεινε τον λογαριασμό, θα είχε μειώσει κατά πολύ το υπόλοιπο του δανείου του, το οποίο θα καλυπτόταν ακόμα και με ρύθμιση. Οι επιχειρήσεις που είχε έκαναν μεγάλο τζίρο, αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από όλο αυτό…».
Θ. ΜΠΕΛΛΑΣ: «ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ»
Στην χθεσινή δικάσιμο παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας, Αθανάσιος Μπέλλας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην «Γνωμη» έκανε λόγο «για μια ακόμη καθυστέρηση της διαδικασίας, καθώς, ενώ περιμέναμε την πρόταση του Εισαγγελέα, απολογήθηκε ένας βασικός κατηγορούμενος, αλλάζοντας την ροή της δίκης». Τόνισε, επίσης, ότι «15.000 μεριδιούχοι περιμένουν το αποτέλεσμα της ποινικής διαδικασίας, η οποία έχει τραβήξει πολύ. Τον Μάρτιο του 2025 συμπληρώνουμε 13 χρόνια από την μέρα που έκλεισε η Τράπεζα, οπότε κινήθηκε η διαδικασία και από την πλευρά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».
Παράλληλα, γνωστοποίησε πως ο Σύλλογος των Μεριδιούχων έχει ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα σε σχέση με αγωγές για αστική αποζημίωση εναντίων κάποιων μελών του Δ.Σ. που έχουν περιουσιακά στοιχεία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «επιδιώκουμε με αυτήν την ενέργεια την ικανοποίηση των ζημιών που είχαμε ως μεριδιούχοι».