flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Δίκη Φιλιππίδη: Ένοχος για απόπειρα βιασμού και αθώωση για βιασμό κατ’ εξακολούθηση Η συνολική πρόταση από την Εισαγγελέα

Οι εξελίξεις στη δίκη του γνωστού ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Αθώωση για τους δύο βιασμούς της πρώτης καταγγέλλουσας λόγω αμφιβολιών και ενοχή για τις δύο απόπειρες βιασμών της δεύτερης και της τρίτης καταγγέλλουσας είναι η τελική πρόταση της εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Για την δεύτερη καταγγέλλουσα

«Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε», ανέφερε αρχικά η κυρία Στόγια.

«Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα «ξενέρωσε». Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της», πρόσθεσε.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σύμφωνα με το ethnos.gr, σχολίασε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του mega;». Όπως σημείωσε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

Αθώωση για το αδίκημα του βιασμού προτείνει η εισαγγελέας

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας για το αδίκημα του βιασμού, ενώ η αγόρευσή της συνεχίζεται και αναμένεται η πρόταση για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού εις βάρος δύο ηθοποιών.

«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο», είπε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της.

Τι ισχυρίστηκε στη συμπληρωματική απολογία του ο Φιλιππίδης

Νωρίτερα σήμερα, 13 Ιανουαρίου, ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά – ένα αίτημα που έγινε δεκτό.

Στη συμπληρωματική απολογία ο ηθοποιός ισχυρίστηκε εκ νέου πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. «Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρεία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππούλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε η συνήγορός του, Κική Πακιρτζίδου, έδρα της εταιρείας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια.

«Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη που διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σάιτ του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο σάιτ mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κα Πακιρτζίδου, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππιδη και της συνηγόρου του, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους -που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα- σηκώθηκε αρκετές φορές, φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

«Κίνητρο το χρήμα»

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» επανέλαβε στη συνέχεια ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Μήνυση στον ηθοποιό από τον κ. Μίντζια

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του κ. Μίντζια.

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη» υπογράμμισε.

ypen