Η Λένα Δροσάκη ήταν μια από τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για παρενόχληση ωστόσο η δική της υπόθεση έχει παραγραφεί ωστόσο είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

Το πρωί της Παρασκευής έφτασε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από το σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο και μετά τη διακοπή του για τις 28 Μαρτίου αποχώρησε με τον σύζυγό της και την απαθανάτισε ο φωτογραφικός μας φακός.
Η ηθοποιός είχε αναφέρει στην καταγγελία της: «Το 2007 γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος. Πολύ σύντομα όμως ο καταγγελλόμενος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”.
