Συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών η δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ αυτή την εβδομάδα θα γίνουν και οι καταθέσεις γιατρών του Νοσοκομείου Ρίου. Με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χτύπησε το “καμπανάκι” για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας, μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας. Ηταν μάλιστα αυτός ο οποίος είχε πρώτος κάνει λόγο για πιθανό σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου. Ο γιατρός που είχε προσπαθήσει να σώσει τη Τζωρτζίνα, καταθέτει στις 6 Απριλίου, ένα χρόνο μετά την κατάθεσή του στην 18η Ανακρίτρια Αθηνών. Η κατάθεση του κ. Ηλιάδη αναμένεται αποκαλυπτική, ενώ το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει το στάδιο των ερωτήσεων που θα δεχθεί από τον συνήγορο υπεράσπισης της 34χρονης, Αλέξη Κούγια.
Όπως είχε πει στην ανακρίτρια προσπαθώντας να σώσει τη Τζωρτζίνα, είχε μάθει και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Επικοινώνησε με την ογκολόγο της Μαλένας η οποία του είχε δηλώσει ότι «και αυτή θεώρησε τον θάνατο της Μαλένας αιφνίδιο και περίεργο και ότι δε δικαιολογείται η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί».
Χαρακτηριστικά τα όσα είχε πει στην 18η ανακρίτρια: «Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της μητέρας Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στη κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν. Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη 2 παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα ‘’παγοκολόνα’’ και εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της! Επισκέφτηκα 2 ψυχιάτρους τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολύ ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στη περίπτωση αυτή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από τη πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε το σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε ο ψυχίατρος στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις στον ψυχίατρο. Ο πατέρας μου είπε ‘’η γυναίκα μου δεν είναι τρελή’’ και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο», είπε ο γιατρός»! Είναι βέβαιο πως η κατάθεση του κ. Ηλιάδη θα αποτελέσει «εφιάλτη» για την Ρούλα Πισπιρίγκου και κατ’ επέκταση τον Αλέξη Κούγια.