ΔΙΚΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Κούγιας κατά Ηλιάδη! Τι θα καταθέσει ο γιατρός

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ – «ΚΛΕΙΔΙ» ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

     

    Στις αρχές Απριλίου θα καταθέσει στην δίκη Πισπιρίγκου ο γιατρός της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης! Ο επιστήμονας που πρώτος κατάλαβε ότι «κάτι περίεργο συμβαίνει με την Τζωρτζίνα Δασκαλάκη» και που φέρεται να είχε προειδοποιήσει γι αυτό! Η «Π» συνάντησε χθες τον κ. Ηλιάδη ο οποίος μας ενημέρωσε πως έχει προετοιμαστεί και πως φυσικά θα επαναλάβει όλα όσα έχει μέχρι σήμερα πει και στην ανακρίτρια! Η κατάθεση Ηλιάδη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και λόγω των ερωτήσεων που θα του υποβάλλει ο Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος υπεράσπισης της Πατρινής κατηγορούμενης, γνωρίζει πολύ καλά ότι όσα πει ο πατρινός εντατικολόγος θα συμβάλουν στην τελική απόφαση των δικαστών μια και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χτύπησε «καμπανάκι» για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας.

     

     

     

    Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε καταθέσει για πρώτη φορά στις 8 Απριλίου 2022 και περιέγραψε όσα βίωσε μετά από εκείνο το τηλεφώνημα που δέχθηκε στις 11 Απριλίου 2021 όταν τον ενημέρωσαν για ένα κοριτσάκι που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή: «Εμείς παγώσαμε τον εγκέφαλο της μικρής Τζωρτζίνας για να προστατευτεί ο εγκέφαλος της, όσο θα μπορούσε να προστατευτεί. Αφού σταθεροποιήσαμε τον ασθενή έκανα την πρώτη ενημέρωση στους γονείς. Τους είπα ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ότι υπήρχε πιθανότητα μέχρι και να επέλθει ο θάνατος σε τέτοιες περιπτώσεις. Η μικρούλα φαινόταν ότι μέρα με τη μέρα κέρδιζε τη μάχη».

     

    Ο γιατρός τότε, προσπαθώντας να σώσει την μικρούλα μαθαίνει για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Επικοινωνεί με την ογκολόγο της Μαλένας που του λέει χαρακτηριστικά ότι «και αυτή θεώρησε τον θάνατο της Μαλένας αιφνίδιο και περίεργο και ότι δε δικαιολογείται η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί». Ο γιατρός στην πρωινή ενημέρωση με τους γονείς παρατηρεί μία αλλαγή στη μητέρα. «Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στη κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν. Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη 2 παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα ‘’παγοκολόνα’’ και εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της».

     

    GYMALL

    Ηταν τότε που ο κ. Ηλιάδης σκέφθηκε για πρώτη φορά πως υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει στη μητέρα το σύνδρομο Μινχάουζεν, κάτι το οποίο είχε αναφέρει λίγους μήνες μετά και στην «Πελοπόννησο» όταν η εφημερίδα της Πάτρας πρώτη αποκάλυψε την συγκεκριμένη διάσταση της μυστήριας αυτής υπόθεσης.

     

    Ο κ. Ηλιάδης δεν θα παραλείψει να αναφέρει στο Δικαστήριο και τις κλήσεις που τότε είχε κάνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού»! Δύο τηλεφωνήματα με το 2ο να είναι πιο ξεκάθαρο αφού είχε εκφράσει την αγωνία του για την τυχόν ύπαρξη του συνδρόμου! Τότε του είπαν να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα. Στην  κατάθεσή του αναφέρει: «Μετά από μόνος μου πήγα στην ιατροδικαστική υπηρεσία και συνάντησα την κα Τσιώλα, με την οποία συνεργάζομαι πολλά χρόνια και έχουμε άριστες σχέσεις. Της εξέθεσα το πρόβλημα και κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί η ίδια είχε κάνει νεκροψία- νεκροτομή στην Ίριδα. Της είπα όλο το κλινικό- ιατρικό ιστορικό της Τζωρτζίνας. Ήρθε λοιπόν η ίδια στον χώρο μας, είδε τη μικρούλα και της εξέφρασα την αγωνία μου για το εάν υπάρχει σύνδεση των αιφνίδιων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Την ρώτησα τι να κάνω και μου είπε ότι οφείλω ως γιατρός να ξεκινήσω τον γονιδιακό έλεγχο που δεν είχε γίνει ποτέ στη Τζωρτζίνα.

     

    Όπως έχει επισημάνει ο κ. Ηλιάδης, στις συζητήσεις που είχε με τους γονείς, αναφορικά με την εξέλιξη της μικρής, αυτό που του έκανε εντύπωση είναι ότι ο πατέρας ρωτούσε εάν μπορεί να γίνει κάτι επιπλέον για τη μικρή, δηλαδή μια εγχείριση, ενώ από τη μητέρα δεν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον. Συνήθως ο πατέρας συζητούσε, ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις μας στο γραφείο του, του έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί ρωτούσε για τα παιδιά που έχει σε φωτογραφία πίσω από το γραφείο του και αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα.

     

    Όπως είναι γνωστό στις 17-01-2022 μετά από συνεννόηση με τη μητέρα το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη ΜΕΘ του Ρίο και πραγματοποιήθηκε με ήπια μέθη (χλοράλη από τη γαστροστομία) μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Από εκείνη την ημέρα και μετά η μητέρα αναφέρει ότι η Τζωρτζίνα παρουσιάζει επεισόδια με εμετούς και αναφερόμενους σπασμούς διάρκειας λιγότερο των 2 λεπτών, τα οποία υποχωρούσαν αυτόματα. Στις 19-01-2022 εισήχθη στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πατρών για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια. Στο νοσοκομείο Πατρών η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε από τις 19-01-2022 έως και τις 26-01-2022, όπου και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων ‘’Αγλαΐα Κυριακού’’. Και μετά από 3 ημέρες πέθανε.

     

    Μία δήλωση του κ. Ηλιάδη αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις με τον κ. Κούγια. Ο γιατρός έχει πει κατά καιρούς πως «κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που μας ανέφερε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αρχαία Ολυμπία: Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αρχαία Ολυμπία,  από αστυνομικούς...

    Αιτωλικό: Έπαιρνε ρεύμα παράνομα για το σπίτι της

    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του...

    Δυτική Αχαΐα: Τρεις γυναίκες μπήκαν σε υπεραγορά και έκλεψαν είδη

    Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας,...

    Ο Κ. Πελετίδης στα εγκαίνια του μνημείου του Πελοπίδα Σταθακόπουλου

    Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε την περασμένη Τρίτη 16 Απριλίου,...