Δικηγορικοί Σύλλογοι: Ζητούν τη διερεύνηση της πειθαρχικής ευθύνης της προέδρου του Αρείου Πάγου

    Ημερομηνία:

    Τη διερεύνηση της πειθαρχικής ευθύνης της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, ζητεί η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για τις παρεμβάσεις της μέσω εγκυκλίων, οδηγιών και κίνησης πειθαρχικών διώξεων σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

    Η ανακοίνωση

    1. Την διερεύνηση της πειθαρχικής ευθύνης της Προέδρου του Αρείου Πάγου σύμφωνα με τον ΚΟΔΚΔΛ (Ν. 4938/2022) από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για τις παρεμβάσεις της, μέσω εγκυκλίων, οδηγιών και κίνησης πειθαρχικών διώξεων σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

    2. Τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα τη Δικαστική Ανεξαρτησία, σε συνεργασία με όσες δικαστικές ενώσεις επιθυμούν, προς ανάδειξη της αναγκαιότητας περιφρούρησης των θεσμικών εγγυήσεων που την περιβάλλουν.

    3. Την πρόταση προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για πραγματοποίηση αποχής μίας ημέρας από τα καθήκοντά τους, ως έκφραση διαμαρτυρίας του δικηγορικού σώματος, σε μέρα που θα προσδιορίσει η Συντονιστική Επιτροπή.

    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    MrBeast: Ο μεγαλύτερος σταρ του YouTube βγάζει περισσότερα χρήματα από τη… σοκολάτα (pic + γραφήματα

    Ο MrBeast είναι το μεγαλύτερο όνομα στο YouTube σε όλο τον κόσμο. Αν και θα...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Η γιαγιά έβαλε το 8χρονο εγγόνι της να κλέψει από φαρμακείο

    Ένα… πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Αμαλιάδα, προκαλώντας οργή και...

    Κεντροαριστερά: Τοπικά στελέχη σε… κίνηση

    Διεργασίες στην κεντροαριστερά δεν γίνονται μόνο σε κεντρικό επίπεδο....

    ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Αυτός είναι ο 20χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εύβοια

    Ακόμη ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Εύβοια, αυτή τη...