Δηλητηρίαση μαθητών – Λαμία: Επανέφεραν σε σχολικά γεύματα την εταιρεία που ευθυνόταν… παρά την καταδίκη

    Ημερομηνία:

    Του Θάνου Κλωνόπουλου

    Ανήσυχοι είναι οι γονείς μαθητων σε σχολεία της Λαμίας, καθώς παρά την πρόσφατη καταδίκη εταιρείας για διανομή χαλασμένων σχολικών γευμάτων που οδήγησαν σε μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών, η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει να τροφοδοτεί σχολεία. Οι γονείς αισθάνονται δικαίωση για τα παιδιά τους μετά την καταδικαστική απόφαση ενοχής της εταιρείας η οποία ήταν υπεύθυνη για την μαζική τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών σε 7 σχολεία της Λαμιας, ύστερα από κατανάλωση φαγητού στο οποίο εντοπίστηκε βακτήριο σταφυλόκοκκου.

    “Προσωπικά εγώ νιώθω δικαιωμένη για όλα αυτά τα παιδιά τα οποία υπέφεραν εκείνες τις ημέρες” δήλωσε μητέρα μαθητή

    ICECAP

    Ο υπεύθυνος της εταιρείας καταδικάστηκε από το Πλημελειοδικειο της Λαμιας σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 9 μηνών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση στο Εφετειο. “Ασκήσαμε έφεση γιατί θεωρούμε εσφαλμένη την απόφαση στις παραδοχές της” ανέφερε η εταιρεία από την πλευρά της Παρά την αποφαση η εταιρεία συνεχίζει να διανέμει γεύματα σε σχολεία, όπως σε αυτό που βρισκόμαστε, με τους γονείς αγανακτισμένους να εκφράζουν στον ΑΝΤ1 την ανησυχία τους.

    Η εταιρεία καταδικάστηκε με βάση την σύμβαση που είχε υπογράψει για την συμμετοχή της σε πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του ΟΠΕΚΑ. Επειδή όμως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει τελεσιδικισει σε ισχύ παραμενει η σύμβαση που είχε υπογράψει η εταιρεία με το Δήμο για την τροφοδοσία σχολείων η οποία λήγει στο τέλος του Μαρτίου.

    “Σαν δήμος έχουμε κάνει την ερώτηση στην νομική υπηρεσία του δήμου με την εξέλιξη σύμβαση. Πολύ σοβαρή ανησυχια, δεν μπορούσαμε να την διακόψουμε τότε ως δήμος. Κάνουμε αυστηρούς ελέγχους, δεν είχαμε κάποιο κρούσμα. Τα γεύματα ήταν εντάξει ως προς την ποιότητα τους. Από εκεί και πέρα, τι έχει συμβεί στο εργοστάσιο, εάν ήταν ληγμένα η όχι θα τα βρει η δικαιοσύνη και ο ΕΦΕΤ” τονίζει ο δήμαρχος της πόλης στον ΑΝΤ1

    Δικηγόρος γονιών μαθητών που έφαγαν από τα γεύματα αυτά είπε “Αν ήσασταν παρόντες στο ακροατήριο θα ακούγαμε ότι τα συμπτώματα των παιδιών ήταν πάρα πολύ σημαντικά, γενικώς που τα ταλαιπώρησε ιδιαίτερα και αυτά και τους γονείς τους. Με την απόφαση νοιώθουν ότι ένας μέρος της ηθικής τους δικαίωσης επήλθε”

    Τρεις μέρες μετά τη μαζική δηλητηρίαση, το εργοστάσιο της εταιρείας καταστράφηκε από πυρκαγιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστκνη (κάρτα) η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε σταθμευμένο όχημα τής εταιρείας. Ερευνηθηκε αν το βραχυκύκλωμα προκλήθηκε από κακόβουλη ενέργεια χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι περισσότερο. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει νέα έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πένθος για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Νίκο Μπαλαμπάνη – “Έφυγε” ο πατέρας του

    Στο θρήνο βυθίστηκε το Μεσολόγγι, καθώς έφυγε από την...

    Πως ύφεση και ακριβό ευρώ απειλούν συντάξεις και μισθούς

    Με δύο βασικές νάρκες βρίσκεται αντιμέτωπη η πορεία της...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του 27χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο! Το 2022 είχαν χάσει και την αδελφή του – ΦΩΤΟ

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινότητα Βαρθολομιού μετά...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ένταξη έργων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για τη νέα προγραμματική περίοδο έως το 2030

    Τη συζήτηση για σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις και στην ευρύτερη...