flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: Κάνει μηνύσεις για συκοφαντία

Χοντραίνει» το παιχνίδι στο δημοτικό σκηνικό, μετά από μία περίοδο έντονης και ασταμάτητης κόντρας, μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου της εναπομείνασας μειοψηφούσας – στο δημοτικό συμβούλιο – δημοτικής του αρχής και της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης των παρατάξεων της μειοψηφίας Γούτου – Ψυχράμη – Παπακωνσταντινόπουλου.
Μέσα στο σαββατοκύριακο,  υπήρξε έντονη κινητικότητα στο δημαρχιακό περιβάλλον, με μία παραδοχή εκ μέρους τόσο του ιδίου του κ. Καλογερόπουλου όσο και στενών συνεργατών του, που έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, από το οποίο για πολλά από αυτά που θ’ ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία, προμηνύοντας παράλληλα θυελλώδη συνέχεια.
Στο Δημαρχείο, μιλούν πλέον για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης του κ. Καλογερόπουλου από τη τρόικα» και ετοιμάζονται να αντιδράσουν με νομικά μέσα. Θα υποβληθούν δηλαδή μηνύσεις σε πρόσωπα που συκοφαντούν μέσω του διαδικτύου (με άρθρα ή σκόρπιες αναρτήσεις) και όχι σε παρατάξεις, επουδενί δε σε δημοτικούς αρχηγούς. Κάποιοι μάλιστα στο περιβάλλον του δημάρχου μιλούν για μία σίγουρη μήνυση και μία ακόμα υπό διερεύνηση.
Μια πρώτη αφορμή, φαίνεται να είναι άρθρο που αναρτήθηκε (το Σάββατο) στη σελίδα της Δημοτικής Παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» του κ. Παπακωνσταντινόπουλου, στο οποίο εμπλέκεται ο δήμαρχος στην εργολαβία των σκουπιδιών με 4,7 εκατ. ευρώ και έκπτωση 1%.
Το άρθρο έχει τίτλο «Το σκάνδαλο της μεταφοράς των απορριμμάτων» και υπογράφεται από τον Αποστόλη Ανδρουτσόπουλο, μέλος της γραμματείας της παράταξης.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην ανάρτηση, το πρώτο σχόλιο είναι από τη νομική σύμβουλο του δημάρχου Γεωργία Νικολοπούλου που γράφει: «Αν όλα αυτά δεν είναι συκοφαντικά, καλώς γίνεται η ανακοίνωση. Διαφορετικά η δημοτική αρχή οφείλει να κάνει αγωγή για συκοφαντία»!
Οπως είναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα πνεύματα θα οξυνθούν από την αντιπολίτευση, με απρόβλεπτες πλέον τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Αποστόλης Ανδρουτσόπουλος, μέλος της γραμματείας της Μαχητικής Προοδευτικής Συνεργασίας Της Αιγιάλειας», μεταξύ άλλων, στο άρθρο του που ενόχλησε τη δημοτική αρχή, αναφέρει: «H εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό δεν προσκόμισε ως όφειλε στοιχεία που να δικαιολογούν την προσφορά της. Και τι έγινε σύμφωνα με την δημοτικής αρχή: Η εταιρεία που έδωσε έκπτωση 1% κέρδισε τον διαγωνισμό για την μεταφορά των απορριμμάτων όπως ήταν φυσικό! Αυτή η διαδικασία στην πιάτσα των εργολάβων λέγεται ορισμός του στησίματος. Για τη δημοτική αρχή λέγεται λύση του προβλήματος των σκουπιδιών για τα επόμενα 3 χρόνια, χρεώνοντας τους πολίτες με 5 εκατ. ευρώ αλλά πέτυχε έκπτωση 1% μην το υποτιμάτε, δηλαδή γλύτωσε 50.000 ευρώ! Αν όλα τα παραπάνω δεν ήταν πολύ σοβαρά για την ζωή των πολιτών της Αιγιαλείας θα ήταν απλά για γέλια. Οι δικαιολογίες του τύπου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σαν δημοτική αρχή και όλα έγιναν νόμιμα και ότι αν ακυρώσουμε το διαγωνισμό θα μας πάει στα δικαστήρια η εταιρεία είναι επίσης αστείες. Αν θέλεις να λέγεσαι δημοτική αρχή και δήμαρχος και υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα των πολιτών αυτές τις διαδικασίες τις ακυρώνεις αυτόματα. Οχι να αποφεύγεις να φέρεις το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο όπως ο διάβολος το λιβάνι. Αυτή τη διαχείριση κ. Καλογερόπουλε την έκανε κι ένας κλητήρας, δεν χρειάζονταν δήμαρχος».