Δημήτρης Κυριαζίδης: Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ μετά το χυδαίο σχόλιο προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Ημερομηνία:

    Τη διαγραφή του Δημήτρη Κυριαζίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μετά τη χθεσινή επίθεση του βουλευτή στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία έκανε χυδαίο σχόλιο.  

    Ο κ. Κυριαζίδης είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής, με τα μέλη να αποφασίζουν ομόφωνα ότι ο βουλευτής επέδειξε αντικοινοβουλευτική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

    Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας έγινε χθες το βράδυ, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Βουλής, με παρόντα τον κ. Κυριαζίδη. Ο βουλευτής Δράμας επιχείρησε να κλείσει το θέμα, ωστόσο του κατέστη σαφές ότι το ατόπημά του δεν ήταν δυνατόν να ξεπεραστεί.

    proliptikes

    Η διαγραφή έρχεται μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή  ο οποίος την ώρα που μιλούσε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ακούστηκε από τα έδρανα να σχολιάζει το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν έχει παιδιά.

    Η φράση του βουλευτή «κάνε κανά παιδί» αλλά και η επιμονή του να μην ζητά συγγνώμη προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη αλλά και του συνόλου της Βουλής.

    Αμέσως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. Ο κ. Μητσοτάκης του ζήτησε να μεταφέρει στον κ. Κυριαζίδη πως ή ζητάει αμέσως συγγνώμη ή διαγράφεται. Λίγο αργότερα, ο βουλευτής Δράμας παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΚΟ της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής.

    Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από την κυρία Κωνσταντοπούλου, τις γυναίκες βουλευτές και από κάθε Ελληνίδα.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βάζει τα δυνατά του το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα με στόχο να χτυπήσει… 3 έδρες στις εκλογές

    Βάζει τα δυνατά του το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα με...

    Ανασχηματισμός: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μπαίνουν – Ποια υπουργεία δεν αλλάζουν χέρια

    Στον απόηχο της πρότασης δυσπιστίας, των μαζικών κινητοποιήσεων για...

    «Ασημένια οικονομία»: Η γήρανση του πληθυσμού φέρνει ανατροπές στην αγορά

    Τις δεκαετίες μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου,...

    Εξυπνα όπλα κατά φοροδιαφυγής, «μαύρου χρήματος»

    Ελέγχους και διασταυρώσεις νέας γενιάς, ειδικές ελεγκτικές δυνάμεις και...