flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Ανεξαρτητοποιείται και ο Ανδρέας Μπουχέλος

Μέσω επιστολής στον Δήμαρχο Σ. Μυλωνά και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική παράταξη «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» ο Ανδρέας  Μπουχέλος.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του: «Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν ξεκίνησε με την υποψηφιότητά μου στο συνδυασμό της παρούσης δημοτικής αρχής. Χρόνια τώρα ασχολούμαι με τα κοινά σε διάφορους τομείς από διάφορες θέσεις και έχω δώσει το στίγμα μου στην τοπική κοινωνία. Απόρροια της ενασχόλησης αυτής ήταν η εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας στο πρόσωπό μου, οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο στη Δημοτική Ενότητα Δύμης.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα», βάσει του οποίου οι πολίτες μάς εμπιστεύθηκαν, εμφαντικά υποστηρίζαμε ένα Δήμο ανοικτό σε όλες τις απόψεις – ευαισθησίες και προτάσεις, ένα Δήμο που θα βασιζόταν στην ισονομία, την αξιοκρατία, την ανιδιοτέλεια και θα έριχνε άπλετο φως στα κακώς κείμενα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ένα Δήμο που θα θεράπευε τις παθογένειες του παρελθόντος και τις στείρες μικροπολιτικές των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Όμως, η πορεία της παράταξης άλλαξε ρότα αμέσως μετά την εκλογική νίκη. Στον σχεδιασμό του νέου δημοτικού σχήματος παρατηρήθηκε έκπτωση στις αρχές της ισονομίας και αξιοκρατίας αφού αρκετές επιλογές έγιναν βάσει προεκλογικών κρυφών συμφωνιών. Διαπιστώνοντας ότι ο προσανατολισμός της παράταξης έχει αλλοιωθεί και κατά συνέπεια δεν θα εξυπηρετούνταν οι στόχοι για τους οποίους εκλέχθηκε, διαφώνησα, και δεν δέχθηκα να συμμετάσχω στο νέο σχήμα. Παρέμεινα δημοτικός σύμβουλος ελπίζοντας ότι ίσως αλλάξει κάτι στο μέλλον.

Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Όσοι είχαν τεκμηριωμένη άποψη αλλά αντίθετη με την παρούσα δημοτική αρχή, βίωσαν αδικαιολόγητη επίθεση, είτε αυτοί ήταν αιρετοί, είτε συνεργάτες είτε υπάλληλοι. Η αλαζονεία και οι ψευδείς κατηγορίες, που πολλές φορές στιγματίζουν προσωπικότητες, αποτελούν νοοτροπία και πάγια πρακτική της διοικούσης αρχής. Γεγονός αποτελεί, από τη μία η αποστασιοποίηση των στελεχών της παράταξης που αγωνίσθηκαν και ψηφίσθηκαν από το λαό της Δυτικής Αχαΐας και από την άλλη ο εναγκαλισμός και η εύνοια με διάφορους τρόπους σε στελέχη άλλων δημοτικών παρατάξεων, σε εργολάβους, παράγοντες και λοιπούς, που προεκλογικά κατηγορούσαμε. Κοντολογίς, τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας παραμένουν άλυτα και η προσέγγιση αυτών είναι επιφανειακή και αναποτελεσματική.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι η απόφαση της ανεξαρτητοποίησής μου είναι καθαρά προσωπική επιλογή και τα κριτήρια αυτής είναι καιρό γνωστά στην τοπική κοινωνία. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχει και κανένα νόημα στο να παραμείνω σε αυτή την παράταξη όταν οι αρχές αυτής της παράταξης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δικές μου αρχές και αξίες.

Εν κατακλείδι, το ενδιαφέρον μου για το Δήμο μας βεβαίως και δεν σταματά. Θα συνεχίσω να μάχομαι για αυτόν το Δήμο από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου».