Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης για τη λειψυδρία

    Ημερομηνία:

    Όπως ανακοινώθηκε, υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης ύψους 150.000 ευρώ προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την αποτροπή των επιπτώσεών της κατέθεσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

    Η πρόταση, η οποία υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑ Δυμαίων, διεκδικεί τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αντλιοστασίων – αρδευτικών γεωτρήσεων.

    «Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αποτροπή των επιπτώσεών της, είναι μια από τις προτεραιότητες του Δήμου μας. Τα αποθέματα νερού δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Η Δυτική Αχαΐα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα κι αυτό γιγαντώνεται την καλοκαιρινή περίοδο με την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Καθημερινά δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση για να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, οι οποίες πρέπει να συντηρηθούν για την εύρυθμη λειτουργία τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας ότι η κατάσταση που παρέλαβε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ήταν απογοητευτική καθώς θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί βελτιωτικές κινήσεις.

    Να αναφερθεί, τέλος, ότι η πρόταση έγινε στο πλαίσιο της πρόσκλησης για το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου, με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το Σάββατο το μνημόσυνο του Γεώργιου Σπανού

    ΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στις 26-07-2025 40/ήμερο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ...

    ΠΑΤΡΑ: Ιδρυση φορέα που ανοίγει τον δρόμο για το πρώην 409

    Με το που ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Εθνικής...

    ΠΑΤΡΑ: 15χρονος με θερμοπληξία στην ΜΕΘ Ρίου

    Στη ΜΕΘ Ρίου στην Πάτρα νοσηλεύεται ένα 15χρονο αγόρι...