ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Με την δουλειά των μηχανικών του Δήμου η μελέτη για το Φλόκα

    Ημερομηνία:

    Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας (ΣΥΔΙΣΑ), προχώρησε στην έγκριση της πρότασης για τον οριστικό ανάδοχο που θα υλοποιήσει την κατασκευή του σύγχρονου εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα, προϋπολογισμού 55,1 εκατ. ευρώ και με τα συμπληρωματικά έργα 115 εκατ. ευρώ.

    Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει και να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά τους μηχανικούς και γενικά τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, που ανταπεξήλθαν με συστηματική δουλειά και επάρκεια στις μελέτες, ενός πολύ μεγάλης πολυπλοκότητας και τεχνικών δυσκολιών διαγωνισμό.

    Το έργο θα γίνει με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και  από το Ταμείο Συνοχής. Συνεπώς δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες μας, σε αντίθεση με τα σχέδια προηγούμενων Δημοτικών Αρχών που προέκριναν τη διαδικασία μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).  Το έργο ανοίγει παραπέρα το δρόμο για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) της Ξερόλακκας, ενώ ελαχιστοποιούνται, επίσης, οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κληρονομικό Δίκαιο: Με την Κληρονομική Σύμβαση, οι διαμάχες μεταξύ κληρονόμων ίσως γίνουν παρελθόν

    Με την επικείμενη αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου στη χώρα μας, προτείνεται...

    Συνταξιούχοι: Η ώρα της εφορίας για τα αναδρομικά

    Αντιμέτωποι με το χρόνο και την εφορία βρίσκονται πλέον οι συνταξιούχοι που εισέπραξαν...

    ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Μόνο με ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας οι συναλλαγές

    Με το νέο νομοσχέδιο «Ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας...

    Έρχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ»: Χιλιάδες κάμερες AI και στο εθνικό δίκτυο θα «σκανάρουν» οδηγούς και θα στέλνουν κλήσεις στο κινητό! – Κάμερες και για drones!

    Έρχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ» με χιλιάδες κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα «κόβουν» κλήσεις...