Δήμος Πατρέων: Μη ρίχνετε τις στάχτες στους κάδους – Πιάνουν φωτιά

    Ημερομηνία:

    Την προσοχή των δημοτών εφιστά η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, στην απόρριψη των υπολειμμάτων στάχτης από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Τα υπολείμματα αυτά  δεν πρέπει να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων γιατί συχνά διατηρούν ενεργές εστίες και προκαλούν πυρκαγιά καθώς αναμιγνύονται με τα υπόλοιπα εύφλεκτα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφονται ολοσχερώς οι κάδοι απορριμμάτων είτε να υπόκεινται σε σημαντικές φθορές που οδηγούν στην απόσυρσή τους.

    Ένας κάδος  με κρυφή ενεργή εστία πυρκαγιάς που θα καταλήξει στο απορριμματοφόρο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων στην καθαριότητα και να προκαλέσει την καταστροφή του οχήματος.

    Κατά το 2020,  καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προήλθε είτε από υπολείμματα τζακιών είτε από εμπρησμό, 60 πράσινοι κάδοι και  32 μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

    Η  καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες.

    Γι’ αυτό είναι αναγκαία η προσοχή όλων μας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Voucher 750 ευρώ: Αμεση πληρωμή και 150 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης για άνεργους και εργαζόμενους

    Η ΔΥΠΑ ανακοινώνει ότι οι πληρωμές του νέου voucher για την...

    Καλοκαιρινά φρούτα: Εκτόξευση στις τιμές τους – Τι να περιμένουν οι καταναλωτές

    Το καλοκαίρι φέτος έχει έρθει με αυξημένες τιμές στα αγαπημένα μας φρούτα,...

    Σε οριακό σημείο ο Πειραιάς: Επτά κρουαζιερόπλοια, 16.800 άνθρωποι στο λιμάνι

    Ασφυκτική αναμένεται η κατάσταση σήμερα Σάββατο 12 Ιουλίου, στον Πειραιά, καθώς από...

    Μάρι Δασκαλαντωνάκη (GRECOTEL): Επενδύσεις €550 εκατ. έως το 2029 με επίκεντρο την εμπειρία του επισκέπτη

    Aυξημένη ζήτηση, απόρροια του περαιτέρω εκσυγχρονισμού των μονάδων και...